"Olyan látvány tárult elém, amit eddig csak a kórházas sorozatokban láttam"

szívderítő újságíró díj Légimentő Nonprofit Kft. Kaposvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évben "Média az orvosokért" díjjal jutalmazza az Astellas azokat az újságírókat, akik bemutatják az orvosok emberségét, példamutató helytállását, hivatás- és betegszeretetét. Idén különdíjas volt Vörös Andrea, a Kaposvár Most - közéleti portál újságírója. A légimentőkről szóló egyik cikkéből következik egy részlet.

Borús volt a reggel, ráadásul furcsa gondolatok kavarogtak a fejemben, mondtam is a többieknek, érzem, hogy a mai nap nem telik el eseménytelenül. Itt is megnéztem a fali naptárat, az elmúlt napoknál szépen sorakoztak a repüléseket jelző piros pöttyök, de ezeknek nem lehet örülni, mint az iskolában. A piros pöttyök mögött emberi sorsok, tragédiák sora áll.

Munkában a légimentők Forrás: legimentok.hu

Nem kellett sokat várnunk az első esetre, hosszú csengő szakította meg az ideiglenes csendet a hangárban. Megmagyarázhatatlan érzés keríti ilyenkor hatalmába az embert, cipőt húztunk, magamhoz vettem a fényképezőgépemet és gyors léptekkel elindultam a géphez. Beültünk, becsatoltam a biztonsági övem, felvettem a sisakot, Feri már indította is a gépet, Laci ellenőrizte az ajtókat, minden ugyanolyan összhangban zajlott, ahogyan azt már a másik bázison is tapasztaltam.

Tíz perces út állt előttünk, egy fiatal férfihoz igyekeztünk, aki összeesett az otthonában, s akinek az életéért ekkor már küzdött a földi egység. Mélységes csendben eltöltött tíz perc volt, fürkésztem Gábor tekintetét, de azok messze révedtek a távolba, láttam, hogy fejben már az előtte álló feladatra készül. Leszálltunk és azonnal kipattantunk a gépből, a csomagokkal beültünk a ránk váró rendőrautóba, ami elvitt minket egy közeli utcába.

A történet folytatás elolvasható a Szívderítő.hu cikkében!

A férfiaknál agresszívabb a mellrák, mint a nőknélhttp://www.life.hu/drlife/20160331-a-ferfiaknal-nincs-veszelyeztetett-korosztaly-naluk-agresszivabba-daganatos-betegseg.htmlElőrehaladottabb állapotban veszik észre, ráadásul agresszívabb is a mellrák a férfiak esetében, mint a nőknél - mondja a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának vezetője. Dr. LifeOrigoAz első ember, aki szív és pulzus nélkül élthttp://www.life.hu/drlife/20160320-craig-lewis-az-elso-ember-aki-sziv-es-pulzus-nelkul-elt.htmlA texasi Craig Lewis volt az első ember a Földön, aki az orvostudománynank hála még 5 hétig élhetett szívdobbanás nélkül. Dr. Life--Kórházba került Balázs Fecó - Veszélyes beavatkozást hajtottak végre a szívénhttp://www.life.hu/drlife/20160312-korhazba-kerult-balazs-feco-szivritmuszavarral-korabban-szivinfarktusa-volt.html A zenész korábban már átesett egy szívinfarktuson, akkor bypass-műtétet végeztek rajta. Most szívritmuszavar miatt került kórházba. Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huSzívszorító! Vérrög okozta a hármasikreket szült édesanya haláláthttp://www.life.hu/drlife/20160308-casi-rott-harmasikreket-szult-edesanya-halalat-egy-verrog-okozta.htmlA kansasi Casi Rott két héttel azután vesztette életét, hogy életet adott hármasikreinek. Dr. LifeOrigoSzívszorító! 11 éves daganatos kislány kívánságát teljesítette a divattervezőhttp://www.life.hu/drlife/20160218-naeem-khan-divattervezo-meglepett-egy-11-eves-rakos-kislanyt.htmlA divathetek már javában zajlanak, a sztárok és a modellek fel-alá járkálnak méregdrága ruháikban a siker, pénz, és csillogás szőnyegén. Ám történt valami, amire még inkább érdemes odafigyelni: egy 11 éves rákos kislány álma vált valóra egy világhírű divattervezőnek hála. Dr. LifeOrigoMegdöbbentő! 6 szívrohama volt David Bowie-nak halála előtthttp://www.life.hu/drlife/20160112-david-bowie-poplegenda-hat-szivrohamot-elt-tul.htmlA napokban elhunyt legendás énekes nem csupán rákkal, hanem súlyos szívproblémákkal is küzdött. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.