Szabad-e borotválkozni odalent? Itt a válasz!

Forrás: Thinkstock -
szex szőrtelenítés kutatás fertőzés nemi szerv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szőrtelenítés témája mindig is érdekelte az embereket, hiszen mindenki máshogy szereti. Egy friss kutatás nem ajánlja, hogy az ember sűrűn nyúljon a borotváért. 

A punciszőr teljes eltávolítása növeli a szexuális úton terjedő betegségek, valamint a különböző baktériumok terjedését. Az ASAP Science közzétett egy videót, amelyben az eddig összegyűlt kutatásokat prezentálták. A videó szerint a szőr teljes eltávolítása rendkívül káros, hiszen a benőtt szőrtüszők begyulladhatnak, ezzel pedig újabb kórokozók jutnak a szervezetünkbe.

Forrás: Thinkstock

A kutatás alapján a gonorrhea, a chlamydia és a HIV-vírus is könnyebben elkapható, ha az ember gyakran nyúl a borotváért.

Tehát egyáltalán nem jó, ha szőrtelenítünk, főleg, ha teljesen leszedünk mindent odalent.

"Aljnövényzet nélkül nagyobbnak látszik a fa" - Intimszőrzet pro és kontra

A Gillette felméréséből kiderül, hogy minden ötödik férfi figyelmet fordít az intim szőrzetére, aminek a szakértők szerint az egyre növekvő nyomás lehet az oka. És ehhez hogy állnak az urak? Kattints ide az eredményért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.