A fogágy gyulladása növelheti a koraszülés kockázatát

Forrás: Thinkstock -
koraszülés terhesség fogorvos várandósság fogágygyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A várandós nők immunrendszere gyengébb, mint a terhesség előtt volt, ezért könnyebben kapnak el különféle betegségeket, fogaik is gyorsabban romlanak - olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében.

A fogágy gyulladása növelheti a koraszülés kockázatát, valamint hatással lehet az újszülött súlyára, éppen úgy, mint az alkoholfogyasztás, a dohányzás vagy a korábbi vetélések. Dr. Gera István, a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának egyetemi tanára szerint tévhit, hogy a magzat a csontszerkezete kialakításához az anya fogaitól vonja el a kalciumot és a foszfátot - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

Az egyetemi tanár szerint érdemes még a fogantatás előtt rendbe tetetni a fogakat, hiszen vannak olyan gyógyszerek és vizsgálati eljárások - pl. panorámaröntgen-, amelyeket később már nem alkalmazhatnak a magzat védelme miatt.

Nők osztották meg félelmetes történeteiket a fogamzásgátló tablettákrólhttp://www.life.hu/drlife/20160405-fogamzasgatlo-tabletta-mellekhatasairol-szamolnak-be-a-nok-az-uj-twitter-kampanyban.htmlA felelősségteljes szexuális élet része a megfelelő védekezés kiválasztása. A fogamzásgátló tabletta kézenfekvő, és egyszerű megoldásnak tűnik, de nem mindenki számára! Vannak, akiknek bizony maga a pokol. Dr. Life--5 dolog, amit tudnod kell a narkolepsziárólhttp://www.life.hu/drlife/20160404-ezeket-nem-tudtad-a-narkolepsziarol-gyogyithatatlan-nem-a-veg-kezdete.htmlSokszor csak nevetünk, hogy milyen helyzetet tud valakinál produkálni a narkolepszia. Pedig nem annyira szórakoztató és vicces, amiért valójában történik. Dr. LifeThinkstockÁprilis 2. - Az autizmus világnapjahttp://www.life.hu/drlife/20160402-az-autizmus-vilagnapja-aprilis-2.htmlAz ENSZ 2007-ben nyilvánította április 2-át az autizmus világnapjává, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, amely tízmilliókat érint világszerte. Ma Magyarországon közel 100 ezer, a világon több tízmillió ember él autizmussal. A betegség megjelenési formája változatos, de minden esetben a társas viselkedés, a kommunikációs készségek és a gondolkodás fejlődése sérül általa. Dr. LifeOrigoIsmert emberek, akik a nagyközönség előtt haltak meghttp://www.life.hu/drlife/20160401-tiny-tim-dick-shawn-es-a-tobbiek-akik-szinpadon-nagykozonseg-elott-haltak-meg.htmlMindannyian ismertek voltak a saját szakmájukban, sokan szerették és elismerték őket. Azonban az élet úgy hozta, hogy ott hagyják abba az életüket, ahol a sikereik elkezdődtek: a színpadon, sokak előtt. Dr. Life--Te is ilyen beteg vagy? - Vigyázz, könnyen rossz diagnózist kaphatszhttp://www.life.hu/drlife/20160402-ezeket-a-betegeket-az-orvosok-konnyebben-felrediagnosztizaljak.htmlAzok a betegek, akik türelmetlenek, idegesek és agresszívek az orvossal, 42 százalékkal nagyobb eséllyel kénytelenek szembenézni azzal, hogy félrediagnosztizálják őket. Ennek oka bizonyára az lehet, hogy a szakemberek így képtelenek a vizsgálatra koncentrálni, leköti őket a páciens reakcióira adott válaszuk. Dr. Life--Xantus Barbara: "Egy hajszálon múlt az életünk"http://www.life.hu/drlife/20160402-turay-ida-szinhaz-tarsulatanak-kisbusza-balesetet-szenvedett.htmlA Turay Ida Színház társulatának 16 fős kisbusza autóbalesetet szenvedett. Négy tagjukat - Hűvösvölgyi Ildikót, Keresztes Ildikót, Győri Pétert és Topolcsányi Laurát - kórházba kellett szállítani, azonnal vizsgálatokat végeztek el rajtuk. Szerencsére megúszták komolyabb sérülések nélkül az ütközést, ám mindannyian nagyon megijedtek. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.