Az orvosok már azelőtt kiégnek, hogy praktizálnának?

Forrás: Dreamstime -
szívderítő praxis kutatás orvos orvos tanács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai vizsgálat felhívta a figyelmet az alkohollal kapcsolatos problémák gyakoriságára a helyi orvostanhallgatók körében.

Dr. Lotte N. Dyrbye, az amerikai Mayo Clinic College of Medicine munkatársa, a kutatócsoport vezetője szerint a felmérésben szereplő orvostanhallgatók körülbelül egyharmada megfelelt az alkoholfüggőség klinikai kritériumainak. A tanulmány elsőként derít fényt az orvosnak készülő diákok körében gyakori kiégés és az alkoholhasználat összefüggéseire. Azoknak az orvostanhallgatóknak az aránya, akik alkoholfüggőséggel küzdenek, közel kétszerese a más egyetemeken tanulók körében előforduló, hasonló jellegű problémákénak.

Az orvostanhallgatók már az egyetemen kiéghetnek Forrás: Dreamstime

A kutatás annak az amerikai felmérésnek az adataival dolgozott, amelynek során 12 500 orvostanhallgatónak küldtek ki kérdőíveket 2012-ben. A 4402 válaszadó közül a válaszok alapján 1411 hallgató felelt meg az alkoholfüggőség diagnosztikai kritériumainak.

Melyek a kockázati tényezők, és milyen korosztályt érint a kiégés veszélye? Olvasd el a Szívderítő.hu cikkében.

7+1 dolog, amit tudnod kell, ha a párodnak mentális betegsége vanhttp://www.life.hu/drlife/20160405-ha-mentalis-beteg-a-parod-igy-viszonyulj-hozza.htmlMentálisan beteg személlyel együtt lenni rendkívüli dolog, hiszen sokszor teljesen másképp látják a világot, mint mi. Íme, 7+1 dolog, amit jó tudni velük kapcsolatban. Dr. LifeThinkstockSzabad-e borotválkozni odalent? Itt a válasz!http://www.life.hu/drlife/20160405-a-nemi-szerv-szortelenitese-orok-kerdes-a-tudomany-megtalalta-a-valaszt-friss-kutatas.htmlA szőrtelenítés témája mindig is érdekelte az embereket, hiszen mindenki máshogy szereti. Egy friss kutatás nem ajánlja, hogy az ember sűrűn nyúljon a borotváért. Dr. LifeThinkstockGalambos Lajcsi egy dologért hálás a börtönnekhttp://www.life.hu/drlife/20160405-galambos-lajcsi-mulatos-zenesz-egy-dologert-halas-a-bortonnek.htmlA mulatós zenész a rácsok mögött szembesült azzal, hogy emésztőrendszerével gond van és ezért életmódváltásra van szüksége. Dr. Life--A fogágy gyulladása növelheti a koraszülés kockázatát http://www.life.hu/drlife/20160405-fogagy-gyulladas-koraszules-kockazattal-jar-hatassal-van-a-baba-sulyara-is.htmlA várandós nők immunrendszere gyengébb, mint a terhesség előtt volt, ezért könnyebben kapnak el különféle betegségeket, fogaik is gyorsabban romlanak - olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében. Dr. Life--Nők osztották meg félelmetes történeteiket a fogamzásgátló tablettákrólhttp://www.life.hu/drlife/20160405-fogamzasgatlo-tabletta-mellekhatasairol-szamolnak-be-a-nok-az-uj-twitter-kampanyban.htmlA felelősségteljes szexuális élet része a megfelelő védekezés kiválasztása. A fogamzásgátló tabletta kézenfekvő, és egyszerű megoldásnak tűnik, de nem mindenki számára! Vannak, akiknek bizony maga a pokol. Dr. Life--Fájdalmasan sovány Kate Bosworth: Fotó!http://www.life.hu/drlife/20160404-kate-bosworth-szineszno-nagyon-lefogyott-szinte-csont-es-bor.htmlA színésznőnek soha nem kellett küzdenie a kilókkal, mégis úgy tűnik, hogy egyre vékonyabb lesz. Az egykor dögös testű sztár lassan csontsovánnyá fogy. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.