fáradtság kutatás alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem szép a bőröd, sokat eszel és nem kívánod az együttlétet? Lehet, hogy nem aludtál eleget!

1. A kevés alvás láthatóan csúnyítja a bőrt

Egy brit kutatás során keveset alvó nők bőrét vizsgálták. A bőrüket elemezték, és fényképet készítettek róluk hat- és nyolcórás alvások után; a kevesebb alvás miatt a résztvevők ráncai 45 százalékkal, bőrfoltjaik 13 százalékkal, bőrpírjaik 8 százalékkal voltak láthatóbbak.

Forrás: giphy.com

2. Többet ennénk miatta

Egy tanulmány szerint az alváshiány növeli az étvágyat, ugyanis a kutatásban részt vevő alanyok átlagosan 559 kalóriával ettek többet naponta. A jóllakottság érzéséért felelős hormon, azaz a leptin szintje alacsony volt náluk.

3. Több alvás = több szex?

Legalábbis a nők esetében. Egy 2015-ös tanulmány megállapította, hogy a kipihent nők szexuális teljesítménye másnapra 14 százalékkal nőtt.

Forrás: Youtube

4. Világszerte kialvatlanok vagyunk

Az amerikai felnőttek 40 százaléka, az angol, a német és a japán emberek 32–60 százaléka kialvatlan.

5. A kialvatlanság felér a részegséggel

17–19 óra ébrenléttől kognitív agykárosodás keletkezhet, ami felér egy 0,05 százalékos véralkoholszinttel. Ennél további fennmaradások miatt 0,1 százalékra ugrik ez az érték – a Pennsylvaniai Egyetem kutatói szerint az autóbalesetek nagy részét már hasonló alkoholszintű sofőrök okozzák.

Hat órát alszanak a férfiak, hetet a nők és nyolcat a bolondok

Egy brit kutatócsoport a közelmúltban megerősítette azt, amit mindannyian tudunk: ha kilenc óra előtt kell beérnünk a munkahelyünkre, az felér egy kínzással! Mégis, mennyit kellene aludnunk?
Agyvérzést okozhat a túl sok alvás?http://www.life.hu/drlife/20160219-a-tobb-mint-8-oras-alvas-agyverzest-okozhat-egy-kutatas-szerint.htmlA napi 8 óránál tovább tartó alvás sokkal károsabb az egészségre, mint az ennél rövidebb alvásidő - állítja egy új amerikai kutatás eredménye. Dr. Life--Csepregi Éva életveszélybe került alvásproblémái miatthttp://www.life.hu/drlife/20160211-csepregi-eva-enekesno-eletveszelyben-volt-alvasproblemai-miatt.htmlAlvásproblémái miatt volt, hogy az énekesnő napokat töltött ébren, majd akkor nyomta el az álom, amikor volán mögé ült. Dr. Life--5 dolog, amit megtehetsz a nyugodtabb alvás érdekébenhttp://www.life.hu/drlife/20151217-ezeket-megteheted-ha-nyugodtan-akarsz-aludni-tippek.htmlAmennyiben éppen nem arccal esünk az ágyba, a minőségi, nyugodt alvásnak sokszor meg kell teremteni a feltételeit. A Life.hu 5 tippje segít, hogy jobban aludhass! Dr. Life--Mi a közös az alvásban és a szívbetegségben? Ez a gén!http://www.life.hu/drlife/20151211-kutatok-megallapitottak-hogy-ugyanaz-a-gen-felelhet-az-alvasert-es-a-szivrohamert.htmlA Stanford University School of Medicine kutatói azonosítottak egy olyan gént, amelyik ha jól működik, csökkenti a szívbetegség kialakulásának valószínűségét, elősegíti a kezelés eredményességét, és így kiemelt célpontja lehet az új gyógyszerek fejlesztésének. Dr. Life--A délutáni alvás életmentő hatással bírhttp://www.life.hu/drlife/20150904-kutatas-szerint-megis-kellene-aludnunk.htmlEgy kutatás nemrégiben nyilvánosságra hozott eredményei szerint a délutáni alvás sokkal jobb hatással bír, mint azt korábban gondoltuk volna. Dr. LifeThinkstockHázi praktikák a pihentető alváshozhttp://www.life.hu/drlife/20121115-nem-tudsz-elaludni-nevelj-citromfuvet-a-balkonon-hazi-praktikak-a.htmlAludni jó - már akinek könnyen megy. Egyre többen küzdenek azonban alvászavarral, ami az egész napjukra rányomja a bélyegét. A Life.hu elárulja, mit kell tenned azért, hogy végigaludd az éjszakát.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.