egészségtelen tisztálkodás betegség kutatás baktérium fürdés zuhanyzás vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú távon a mindennapos zuhanyozás gyengíti az immunrendszert.

Hiába szereted kényeztetni a tested egy forró zuhannyal, az egészséged érdekében jobb, ha minél ritkábban teszed. Egy friss kutatásból ugyanis kiderült: a napi két tisztálkodás káros lehet.

Forrás: Thinkstock

„Az a tévképzetünk, hogy a gyakori zuhanyzással megóvjuk magunkat a baktériumoktól és a vírusoktól, de ez a feltevés téves" – mondta dr. Elaine Larson a Timesnak. „A test működését megzavarjuk azzal, ha gyakran éri tisztító és szárító hatás" – erősítette meg dr. C. Brandon Mitchell.

Hosszú távon tehát az immunrendszered gyengül, gyakrabban lehetsz beteg, mert a bőr védekező képessége csökken a gyakori fürdés miatt. A szakértők szerint heti két-három alkalom bőven elég lenne.

8 dolog, ami még inkább másnapossá teszhttp://www.life.hu/drlife/20160411-meg-inkabb-masnaposak-leszunk-ha-nem-eszunk-keveset-alszunk-es-mas-miatt-is.htmlÉjjel sokkal inkább viselkedünk legényként, mint másnap, amikor alkoholszagúan, nyúzott arccal, hányingerrel és fejfájással küszködve vegetálunk. Mégis van pár dolog, ami még rosszabbá tudja tenni ezt az állapotot. Dr. Life--Függőség a nyomornegyedekben: ekkora pusztítást okoz a szegény emberek kokainjahttp://www.life.hu/drlife/20160411-paco-nevu-drog-pusztit-buenos-aires-nyomornegyedeiben-a-szegeny-emberek-kokainjanak-is-nevezik.htmlFillérekért árulják Buenos Aires leglepusztultabb negyedeiben a paco nevű drogot, amely hatása csupán néhány percig tart, a függőség viszont egy életen át. Dr. Life--Korszakalkotó felfedezés! Megtalálták a mellrák ellenszerét?http://www.life.hu/drlife/20160412-uj-kezelest-fejlesztettek-ki-a-mellrak-ellen-kutatas-eltuntek-a-tumorok-a-betegek-testebol.htmlÚj kezelést fejlesztettek ki a mellrák ellen, amely mindössze 11 nap alatt eltüntette a tumort a betegek 11 százalékánál. A brit orvoscsapat az amszterdami Európai Mellrák Konferencia keretén belül számolt be impozáns Dr. Life--Egyre több magyar nő hal meg HPV okozta daganatos megbetegedésben http://www.life.hu/drlife/20160412-hpv-tobb-megbetegedes-magyarorszagon-igen-magas-szamban-a-ferfiak-is-erintettek.htmlCsaknem 20%-kal nőtt a magyar nők körében a humán papillómavírus (HPV) okozta rákos megbetegedések száma, és 8%-kal több halálos áldozatot szed évente a fertőzés, mint korábban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. Dr. Life--Baleset érte Medveczky Ilonát, kórházba került http://www.life.hu/drlife/20160412-medveczky-ilonat-baleset-erte-megcsuszott-a-nedves-kovon-korhazba-kerult-eltorte-a-csuklojat.htmlA művésznőt kerti munka közben érte baleset. Segítség nélkül próbálta rendezgetni kaspóit, amikor megcsúszott a nedves kövön. Dr. LifeOrigoMicsoda összefogás! Idegen nők szoptatták meg a beteg anya gyermekéthttp://www.life.hu/drlife/20160411-ot-idegen-no-szoptatta-meg-ronja-wiedenbeck-kisfiat-a-no-gyogyszeres-kezelese-alatt.htmlA 26 éves egyedülálló anya gyógyszeres kezelést kapott, ami miatt nem etethette kisfiát, így Facebookon keresztül kért segítséget idegenektől. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.