betegség halál kövérség stroke BMI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új kutatás szerint ha egy tinédzsernek magas a BMI száma, akkor nagyobb eséllyel kaphat stroke-ot, esetleg szívinfarktust. Ha ez a szám húsz százalék fölé emelkedik, akkor több betegség is sokkal nagyobb eséllyel fordulhat elő. 

Az elhízott tizenévesek száma jelentősen nőtt az elmúlt évtizedekben, melynek fő oka az egészségtelen táplálkozás. A friss tanulmány szerint az első helyen a brit, és az amerikai fiatalok állnak. A közegészségügyi probléma legnagyobb veszélye, hogy ezeknél a tinédzsereknél nagyobb eséllyel fordul elő szív- és érrendszeri betegség már fiatal korban is - írja a Daily Mail.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Markus Scholz

Mi a BMI?

A BMR, azaz basal metabolic rate (általános metabolikus érték) egy kalóriamennyiséget mutat, ami ahhoz szükséges, hogy nyugalmi állapotban működjön a szervezeted. Kattints ide, és mérd meg te is a sajátodat!

A végeredmény megmutatja, mennyi kalóriát ehetsz, ha nem akarsz hízni, vagyis, ha tartani akarod a súlyodat.

Persze az sem mindegy, milyen fajta ételekből nyered azokat a kalóriákat.

A Pszichológus Pasi: Ha valaki nem posztol folyton, az nem normális? http://www.life.hu/drlife/20160414-facebook-fuggoseg-egyelore-az-offline-vilagban-eljuk-eletunket-pszichologus-pasi.htmlA 21. századra az emberi kapcsolatok és interakciók nagyrésze átkerült a virtuális terekbe. A közösségi oldalak határozzák meg mindennapjainkat. Te Facebook-függő vagy? Mitől is számít valaki annak? Dr. Life--A heroin ölte meg a 23 éves lányt - Anyja meghatóan búcsúztattahttp://www.life.hu/drlife/20160414-drogtuladagolasban-halt-meg-a-22-eves-lany-anyja-meghato-modon-bucsuztatta.htmlA 23 éves Kelsey Grace éveken keresztül drogfüggő volt, egészen múlt szombatig. Heroin túladagolásban halt meg. Anyja megható szavakkal búcsúztatta. Dr. LifeOrigoMegszólalt Kulka János nővérehttp://www.life.hu/drlife/20160414-megszolalt-a-korhazba-szallitott-kulka-janos-novere-kulka-janina.htmlAhogy mi is hírül adtuk, Kulka Jánost kedden este először a Honvédkórházba, majd mentővel az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe szállították. A színművészen életmentő műtétet kellett végrehajtani – ezt családja is megerősítette. A Katona József Színház is közleményt adott ki a színművész állapotával kapcsolatban. Hogy pontosan mi Kulka János betegsége, nem tudni, de a klinika, ahova került, kifejezetten stroke-os betegekkel, agyvérzésesekkel és agyi infarktust elszenvedőkkel foglalkozik. Dr. LifeOrigoKulka János kórházba került – Életmentő műtéten esett át http://www.life.hu/drlife/20160413-kulka-janos-szinesz-korhazba-szallitottak-csaladja-keresere-kozlemenyt-adtak-ki.htmlA népszerű magyar színművészt sajtóértesülések szerint kedden este először a Honvédkórházba, majd mentővel az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe szállították. A legfrissebb hírek szerint Kulka Jánoson életmentő műtétet kellett végrehajtani – ezt családja is megerősítette. A Katona József Színház is közleményt adott ki a színművész állapotával kapcsolatban. Dr. LifeOrigoEgyre több magyar nő hal meg HPV okozta daganatos megbetegedésben http://www.life.hu/drlife/20160412-hpv-tobb-megbetegedes-magyarorszagon-igen-magas-szamban-a-ferfiak-is-erintettek.htmlCsaknem 20%-kal nőtt a magyar nők körében a humán papillómavírus (HPV) okozta rákos megbetegedések száma, és 8%-kal több halálos áldozatot szed évente a fertőzés, mint korábban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. Dr. Life--Sztárok, akiknek egy neurológiai betegség határozza meg a napjaikathttp://www.life.hu/drlife/20160408-parkinson-kor-vilagnapja-michael-j-fox-muhammad-ali-michael-newman-is-erintettek-altala.htmlA Parkinson-kór tüneteit elsőként James Parkinson angol orvos és természettudós írta le. A világon második leggyakrabban előforduló idegrendszeri betegség világnapját 1997 óta minden évben április 11-én tartják. A betegség az elmúlt évtizedekben a hírességeket sem kímélte. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.