Csak ront a depresszión, ha a kamasz bandázni kezd

Forrás: Thinkstock -
agresszió betegség depresszió kutatás kamasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok a fiatalok, akik különféle bandákhoz csatlakoznak, nagyobb valószínűséggel depressziósak, és gyakran foglalkoznak az öngyilkosság gondolatával is - derül ki a Michigani Állami Egyetem friss kutatásából.

A bandatagság növeli a depresszió esélyét, ráadásul ezek a fiatalok 67 százalékkal gyakrabban foglalkoznak az öngyilkosság gondolatával, és 104 százalékkal nagyobb eséllyel próbálkoznak is azzal, hogy elvegyék maguktól az életet.

Forrás: Thinkstock

"Azok a fiatalok, akik a bandákhoz csatlakoznak, eleve jó eséllyel küzdenek mentális problémákkal, és a banda csak tovább ront a helyzeten.

Egyáltalán nem működik antidepresszánsként a közösségi erő ezekben a helyzetekben, pedig sok fiatal kimondottan azért csatlakozik, hogy jobban érezze magát"

- mondja Chris Melde, az egyetem büntetőjogi igazságszolgáltatással foglalkozó adjunktusa. Az Egyesült Államokban jelenleg 850 ezer ember tagja valamilyen bandának, és elsősorban a mélyszegénységben élő, depressziós fiatalok csatlakoznak ezekhez a bűnözői csoportokhoz.

Az arcátültetés csodája: ma már teljes életet élhet a felismerhetetlenné roncsolódott férfihttp://www.life.hu/drlife/20160419-mitch-hunter-autobalesetben-roncsolodott-arcu-ferfi-az-arcatultetesnek-koszonhetoen-ma-mar-teljes.htmlMitch Hunter 21 éves volt, amikor egy szörnyű autóbaleset következtében tulajdonképpen elvesztette az arcát. A férfi arctranszplantációnak köszönhetően nyerhette vissza emberi külsejét. Dr. Life--Friss! Tájékoztatást adtak ki Kulka János állapotárólhttp://www.life.hu/drlife/20160418-az-idegtudomanyi-intezet-kozlemenyt-adott-ki-kulka-janos-allapotarol.htmlHivatalos közleményt adott ki az Idegtudományi Intézet Kulka János állapotáról. Az 57 éves színészt stroke miatt a múlt kedden vitték kórházba. Dr. Life--„Végighallgattam, ahogy marják egymást a másik szobában” - Azt kívánja, bár elváltak volna a szüleihttp://www.life.hu/drlife/20160415-napi-doktor-nem-valtak-el-a-szulei-veszekedes-problemak-halal-tortenet.htmlSzéki Gabriella, a Napidoktor.hu olvasója tanulságképpen meséli el történetét. Célja, hogy minél több olyan szülő olvassa el, aki az alapjaiban megromlott, boldogtalan házasságát azért tartja meg, mert szerinte a gyerekének így a legjobb. Dr. LifeThinkstockKényszerleszállás után mentővel szállították kórházba Prince-thttp://www.life.hu/drlife/20160418-prince-maganrepulojevel-kenyszerleszallast-hajtottak-vegre-rosszul-lett-a-vilagsztar-mento.htmlA világsztár annyira rosszul lett, hogy magángépével kénytelenek voltak kényszerleszállást végrehajtani, hogy az énekest azonnal kórházba tudják szállítani. Dr. Life--Sokkoló! 40 centis derekat csináltatott magának egy nőhttp://www.life.hu/drlife/20160417-pixee-fox-dereka-mar-csak-40-centimeteres.htmlA svéd származású Pixee Fox mindent megtesz azért, hogy olyan vékony dereka lehessen akár egy rajzilmfigurának. Korábban hat bordáját vetette ki a cél érdekében, most pedig büszkén újságolta, hogy a derekmérete egy speciális fűzőnek köszönhetően már csak 40 centiméteres. Dr. LifeOrigoMagas a BMI számod? Korai halált okozhat! http://www.life.hu/drlife/20160415-bmi-szam-minel-magasabb-egy-tinedzsernel-annal-elobb-halhat-meg-uj-kutatas.htmlEgy új kutatás szerint ha egy tinédzsernek magas a BMI száma, akkor nagyobb eséllyel kaphat stroke-ot, esetleg szívinfarktust. Ha ez a szám húsz százalék fölé emelkedik, akkor több betegség is sokkal nagyobb eséllyel fordulhat elő. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.