Így leplezd le, ha hazudnak neked

Forrás: Thinkstock -
leleplezés kutatás hazugság mosolygás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők szerint a titok nyitja az illető mosolyágban rejlik.

A valóságban közel sem olyan egyszerű kiszúrni valakit, aki hazudik, mint a filmekben. Kutatók szerint bár nem mindenkinél egyformán működik, mégis a testbeszéd lehet a legárulkodóbb a lódítás leleplezésében. Ha már tudjuk, hogy alapvető helyzetekben hogyan viselkedik és beszél az illető, csekély 20-30 másodperc alatt kideríthetjük, ha hazudik nekünk.

Forrás: Thinkstock

Árulkodó verbális jelek lehetnek a szőrszálhasogató kérdések, a hanyag válaszok, a téma-, vagy hangnemváltás, a kérdések elől való kitérés. Mindezeknél talán jóval beszédesebbek lehetnek a nem verbális jelek: ilyen lehet a folyamatos mocorgás, a kutatók szerint még konkrétabb utalást tehet az illető arca, egészen pontosan a mosolya. Egy igazi, szívből jövő mosolynál - ahogy mondani szokás - a szem is mosolyog. Ezzel szemben a hazudozók esetében csak a száj mosolyog, a szem nem.

A hazugság rejtett jelei

A hazugság a hétköznapi élet része: a kutatások szerint az átlagember naponta 1-2 hazugságot mond, mégis mindenki szeretné leleplezni a felé irányuló hazugságot. Írásunkban sorra vesszük a hazugság különböző meghatározásait, fajtáit, a hazudó emberek típusait és természetesen a leleplezés legjobb módszereit - kattints ide a cikkért!

Tetőtől talpig fásliba tekerve él egy kisfiú súlyos bőrbetegsége miatthttp://www.life.hu/drlife/20160412-egy-kisfiu-tetotol-talpig-fasliba-tekerbe-el-ritka-es-sulyos-borbetegsege-miatt.htmlEgy Londonban élő, kétéves kisfiút édesanyja kénytelen minden nap tetőtől talpig fásliba tekerni, mivel bőre a legkisebb érintéstől is megsérül és lehámlik, ami fájó, égető érzéssel, illetve hatalmas, vörös sebhelyekkel jár együtt. Dr. Life--Őszintén beszélt mindennapjairól a méh és hüvely nélkül született lány http://www.life.hu/drlife/20160418-joanna-giannouli-meh-mehnyak-es-vagina-nelkul-szuletett-es-soha-nem-szulethet-gyereke.htmlA MRKH-szindrómával született Joanna Giannoulinak műtéti úton hoztak létre egy hüvelyt, hogy szexuális életet tudjon élni. Dr. LifeOrigoFeleségéről beszélt Szacsvay Lászlóhttp://www.life.hu/drlife/20160401-szacsvay-laszlo-szinmuvesz-a-hazuk-ablakabol-kizuhant-felesege-allapotarol-beszelt.htmlA színész a rengeteg színpadi munkája mellett továbbra is ápolja feleségét, Claudiát, akinek jelenlegi állapotáról szűkszavúan nyilatkozott a Best magazinnak. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoTervben a baba? Akkor jobb, ha mellőzöd a kávéthttp://www.life.hu/drlife/20160325-a-tul-sok-koffein-miatt-elvetelhet-a-kismama-allitja-egy-friss-kutatas.htmlEgy friss kutatás szerint a túlzott koffeinbevitel negatívan befolyásolhatja a megtermékenyítést. Dr. LifeThinkstockÖngyilkosságot fontolgatott A szökés sztárja, Wentworth Millerhttp://www.life.hu/drlife/20160329-wentworth-miller-a-szokes-sorozat-sztarja-ongyilkossagot-fontolgatott.htmlA Golden Globe-díjra jelölt színész közösségi oldalán kérte meg rajongóit, hogy ne gúnyolódjanak régi testalkatán, mert korábban komoly mentális zavarokkal küzdött. Dr. LifeOrigoElérte, amiért küzdött: sterilizálni fogják a nőt, aki nem akar gyerekethttp://www.life.hu/drlife/20160325-holly-brockwell-4-even-at-kuzdott-azert-hogy-sterilizaljak-mert-nem-akar-gyereket.htmlHolly Brockwell minden évben benyújtotta a kérelmét a brit egészségügyi szolgálatnak, hogy sterilizálják, azonban mindannyiszor elutasították. Most végre nyert: a 30 éves brit nőt hamarosan megoperálják. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.