Az arcátültetés csodája: ma már teljes életet élhet a felismerhetetlenné roncsolódott férfi

Forrás: Northfoto -
arcátültetés orvos baleset arctranszplantáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mitch Hunter 21 éves volt, amikor egy szörnyű autóbaleset következtében tulajdonképpen elvesztette az arcát. A férfi arctranszplantációnak köszönhetően nyerhette vissza emberi külsejét.

Több mint 14 évvel ezelőtt Mitch Hunter egy tragikus baleset miatt vesztette el az arcát. Autójukkal nekicsapódtak egy villanyoszlopnak, a férfi pedig a mellette ülő nő életét próbálta menteni. Sikerült kituszkolnia a nőt az autóból, ám ez lett az ő veszte. A férfi egész testét hatalmas áramütés érte.

Mitch Hunter a baleset előtt és a korrekciós műtétek után Forrás: Northfoto

Néhány másodperc alatt felismerhetetlenné vált az egykori katona, csak a szerencséjének köszönheti, hogy egyáltalán életben maradt. Az arca olyan szinten roncsolódott, hogy a több mint 20 korrekciós műtét ellenére is megijedtek tőle az emberek. Akkor döntötte el, hogy drasztikus lépésre van szüksége, amikor a barátnője teherbe esett. Mitch nem szerette volna, hogy a saját gyermeke is féljen tőle.

Forrás: Northfoto

Így lett ő az első emberek egyike a világon, akin teljes arctranszplantációt végeztek. A műtét öt évvel ezelőtt történt, és természetesen gyökerestől megváltoztatta Mitch életét. Ugyan még mindig kell orvosi kezelésekre járnia, de ma már érzi, ha a gyermeke megcsókolja az arcát.

Mitch Hunter a kisfiával a teljes arctranszplantáció után Forrás: Facebook/Mitch Hunter

„Érzek hideget, meleget, fájdalmat, csiklandozást, vagy ha valaki megpuszilja az arcom. Mindent érzek!”

– mesélte Mitch, aki hozzátette, hogy egy csodálatos, de rendkívül nehéz utazáson van túl, ami alatt megtanulta, hogy csak a fontos dolgokkal érdemes foglalkozni.

„Szeretném üzenni az embereknek, hogy ne foglalkozzanak apróságokkal. Éljék az életüket, szeressenek, mondják meg egymásnak, hogy szeretik egymást, mert sosem tudhatják, hogy meddig lesznek rá képesek” – mondta Mitch a Wishtv interjújában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.