Csupán pár lépésre vagy az egészségtől - ezeket tartsd be!

Forrás: Dreamstime -
ital szívderítő táplálkozás dietetikus étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkészítette a legújabb magyar táplálkozási ajánlást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). Most kiderül, miből mennyit érdemes fogyasztanunk.

A most kialakított javaslat az 1987-ben kidolgozott táplálkozási ajánlás 12 pontját váltja fel, és a legfrissebb nemzetközi tudományos eredmények és jogszabályok mellett a hazai táplálkozási szokásokat és ízlést is figyelembe veszi - áll a közleményben.

Forrás: Dreamstime

Naponta legalább egyszer kell fogyasztani teljes értékű vagy teljes kiőrlésű gabonából készült terméket, négyszer zöldséget vagy gyümölcsöt, és ebből legalább egyszer nyersen. Mindennap fogyasztani kell tejet és tejterméket, ez utóbbiból viszont zsírszegényt. Az ajánlás legalább heti egyszer javasolja - igazodva a hazai szokásokhoz - a halfogyasztást, ugyanakkor a belsőségek (például a máj) fogyasztását korlátozza heti egy alkalomra.
A legfontosabb élelmiszerek esetében az adagokra, illetve az adagok egyenértékére is információt ad. További részletek a Szívderítő.hu cikkében!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.