Az intim mosakodás titka: Ne vigyük túlzásba

hüvely intim vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehéz eldönteni, hogy mi is a legegészségesebb módja annak, hogy tisztán tartsuk az intim területeket. Könnyen felboríthatjuk a hüvely természetese egyensúlyát, ha túlzásba visszük a higiéniát!

Az érzékeny terület nagy odafigyelést igényel, de erre is igaz, hogy a kevesebb néha több. Sok fórumról sokféle információt hallhatunk arról, hogy hogyan kell odalent mosakodni, íme, egy orvos tanácsa.

Forrás: Thinkstock

Az első, és legfontosabb, hogy tudjuk, a hüvely igazából nagyon is jól tisztán tudja tartani saját magát, mivel alacsony a pH-értéke, ami meggátolja a káros baktériumok elterjedését. Éppen ezért kell nagyon óvatosan bánnunk a különböző intim mosakodókkal, mert valószínűleg csak kárt okozunk a használatukkall. Nancy Herta szerint egyszerűen jobb, ha elkerüljük ezeket a termékeket. Azzal is érdemes tisztában lennünk, hogy a hüvelyi folyás nem jelent feltétlenül fertőzést, és teljesen normális, ha változik a ciklus során. Ez az egyik része az öntisztító folyamatnak. A legjobb, ha semleges szappannal mosakodunk, és arról is fontos meggyőződnünk, hogy teljesen megszáradtunk, mielőtt felhúzzuk a fehérneműt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.