Halála után végeztek császármetszést a váci múmián

Forrás: www.realpictures.hu -
Vác császármetszés szülés múmia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanya, Borsodi Terézia testén a halál után végzett császármetszés nyomai a mai napig láthatók.

A koporsóban nyugvó fiatalasszony, Borsodi Terézia karjaiban tartotta újszülött csecsemőjét. A halotti anyakönyvi bejegyzés szerint Veiskopf János postamester felesége, életének 26. évében, 1794. december 9-én gyermekszülésben meghalt fiúgyermekével együtt, akit

császármetszéssel még élve emeltek ki és keresztelték meg.

Forrás: www.realpictures.hu

Valószínűsíthető, hogy a Terézián már korábban is végeztek császármetszést, de ennek nyomát a Fehérek templomában, a természetes módon mumifikálódott teste őrizte meg egyedül.

Forrás: Photo by Pozsonyi Roland http://kellegy.hu/Pozsonyi Roland

Az elhunyt terhes nőkön elvégzendő császármetszést a keresztény egyház már a kora újkortól kezdve ösztönözte, mondván,

a meg nem születettektől sem szabad megtagadni a keresztség szentségét.

Az anya és gyermeke múmiája Hildesheimben látható a Roemer und Pelizaeus Museum nemzetközi múmia kiállításán - mondta Kiss-Stefán Mónika, a Magyar antropológusok szóvivője.

Sokkoló! Ritka bőrproblémája miatt már három éve nem pislogott a kisfiúhttp://www.life.hu/drlife/20160427-zeeshan-zee-younas-halbor-betegsegben-szenved-ezert-nem-pislogott-3-eve.htmlHárom éve nem pislogott az a 7 éves kisfiú, aki egy genetikai rendellenesség miatt halbőr-betegségben szenved, vagyis a bőre "halpikkelyszerű". Dr. LifeOrigoAmanda Peet nem akar plasztikáztatni, de fél a fiatalabb kolléganőktőlhttp://www.life.hu/drlife/20160427-amanda-peet-nem-akar-plasztikaztatni-de-azzal-tisztaban-van-hogy-a-fiatalabb-szinesznok-elvehetik-a.htmlA 44 éves Amanda Peet határozottan ellenzi a plasztikai műtéteket, és botoxot sem pumpáltatna soha a bőre alá. A színésznő ugyanakkor úgy érzi, hogy a sztárgyár folyamatos "legyél fiatalabb és szebb" mottója miatt lassan vége szakad a karrierjének. Dr. LifeOrigoÚj trend hódít: mindenki bébipopókhoz hasonló selymes talpakat szeretnehttp://www.life.hu/drlife/20160420-ezt-hasznald-ha-bebipopokhoz-hasonlo-selymes-talpakat-szeretnel.htmlEgyre több felnőtt nő szeretne olyan puha talpat, mint amilyen a babáknak van - ezért pedig a furcsa szépészeti eszközök használatától sem riadnak vissza. Dr. Life--Egyre kelendőbb a műanyag kisujj-protézis a japán maffiózók, a jakuzák körébenhttp://www.life.hu/drlife/20160418-egyre-kelendobb-a-muanyag-kisujj-a-jakuzak-koreben.htmlYukako Fukushima egy rést talált a japán piacon, és úgy döntött, hogy műanyag kisujjakkal tömi be. Az ötlet pedig bejött. A japán maffia, a jakuza tagjai sorban állnak az ujj-protézisekért. Dr. Life--Kiderült, hogy mi okozza a párkapcsolatok haláláthttp://www.life.hu/drlife/20160415-ezert-ernek-veget-a-parkapcsolatok.htmlÖt amerikai egyetem kutatói 6500 tesztalany segítségével azt próbálták kideríteni, hogy mégis miért szakítottak a korábbi kedvesükkel. Dr. Life--Pauline végtagok nélkül is megállja a helyét a világbanhttp://www.life.hu/drlife/20160416-pauline-vegtagok-nelkul-is-megallja-a-helyet-a-vilagban.htmlA 36 éves Pauline író, személyi edző, adománygyűjtő, szónok, emellett feleség és anya. Mindezt úgy, hogy egy születési rendellenesség miatt nincsenek végtagjai. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.