Babát vállalnátok? Ezek a függőségek befolyásolják a termékenységet!

Forrás: Dreamstime -
baba szülő család napidoktor termékenység függőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendszeres dohányzás, alkohol- és drogfogyasztás, valamint a sportfüggőség és az elektronikus készülékek használata is negatívan befolyásolhatja a nők és a férfiak termékenységi képességét.

Többnyire mindenki tisztában van azzal, hogy a különböző élvezeti szerek és káros szokások hogyan hatnak a várandósság idején a méhmagzatra, de a férfi függők nem számolnak annak veszélyével, hogy a várva várt gyermekáldás esetleg az ő hibájukból nem következik be.

A drog, alkohol, cigaretta terhességre kártékony hatása már jól ismert a nőknél, de vajon a férfiak gondolnak-e arra, hogy az ő esetükben is veszélyes Forrás: Dreamstime

Megszokott, hogy a nők tudatosan készülnek az állapotosságra, a dohányosok hónapokkal a kívánt terhesség bekövetkezte előtt leteszik a cigarettát, a drogfogyasztás jó esetben fel sem merül, de még a koccintás is csak nagy ritkán, társaságban lehetséges. A túlzott sportolást nem mindig adják fel a leendő anyák, de ha korábban roboráló szereket használtak, ezzel könnyen felhagynak, ehelyett ”babavitaminokat” szednek.

De hogyan állnak a leendő apák e kérdéshez?

Olvasd el a Napidoktor.hu cikkében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.