Halála előtt elfeketedett a pénisze a kisfiúnak, az orvosok nem foglalkoztak vele

Forrás: Thinkstock -
pénisz tünet halál Addison-kór kisfiú orvosi hanyagság anyagcserezavar orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberöléssel vádolják azt a két orvosnőt, akik a tünetek ellenére visszautasították a 12 éves Ryan Morse kivizsgálását. A kisfiú egy nappal később, hogy segítséget kért tőlük az édesanyja, meghalt.

A 12 éves Ryan Morse édesanyja, Carol 2012 nyarán figyelt fel az aggasztó tünetekre: fia rendszeresen panaszkodott fejfájásra, torokfájásra és végtagfájdalomra - írja a Daily Mail.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Bőre elszíneződését már az iskolában is észrevették: egyik tanára szerint olyan fekete lett, mintha indiai vagy pakisztáni származású lenne. Ryant 3 nappal a halála előtt haza kellett vinni az iskolából, miután a fiú hányni kezdett. Anyja szerint rossz közérzetre panaszkodott, remegett, később pedig a láza is felszökött olyannyira, hogy már félrebeszélt.

A kétségbeesett szülő először az ügyeletet hívta, az orvos, Dr. Lindsey Thomas azonban nem volt hajlandó házhoz menni a fiúhoz, és megnyugtatta, nincs különösebb baj. Ugyanez volt a válasza Dr. Joanne Rudlingnak, akit másodszor hívott fel az édesanya.

Ryan egy nappal később elhunyt: mint kiderült, kezeletlen anyagcsere összeomlása, az úgynevezett Addison-kór végzett vele. A két orvosnő egyike azzal védekezett, hogy az elfeketedett péniszt a pubertáskor velejárójának gondolta. Mindkettőjük ellen eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.