A klinikai halál állapotából hozták vissza Kautzky Armandot: összeomlott a keringése!

Forrás: MTI/Kallos Bea -
keringés klinikai halál színész Kautzky Armand
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életmentő vakcinát hord magánál Kautzky Armand. A színész próbálja elkerülni, amit már egyszer átélt: allergiás sokk után összeomlott a keringése.

Összeomlott a keringése Kautzky Armandnak, miután belelépett egy darázsba. A Jászai Mari-díjas színművészt néhány évvel ezelőtt érintette meg a halál szele, csak a gyors orvosi segítségnek köszönhetően sikerült megakadályozni a tragédiát.

Timkó Eszter és Kautzky Armand Forrás: MTI/Kallos Bea

"Néhány perccel a csípést követően viszketni kezdett a fejem, majd be is dagadt. Gyorsan telefonáltam a feleségemnek, aki azt mondta, nagy dózisban igyak kalciumot. Felhívta a rendelőt is, hogy fogadjanak. Alig kaptam levegőt, a felismerhetetlenségig bedagadt a fejem, de az utolsó erőmmel elmentem a rendelőbe - vallott először a Család-Barát magazinnak, majd a Borsnak is.

A színművész a balesetet követően már a vizsgálóasztalon feküdt, amikor megingott a keringése.

"Átéltem azt a fajta eltávozást a testemből, amiről oly sokat hallunk. A szoba felső ablakából követtem nyomon a sorsomat. Láttam, ahogy megérkeznek a mentősök és a feleségem is. Végtelen nyugalom áradt szét bennem, majd hirtelen elkezdett dobogni a szívem, egyszercsak visszatértem a testembe. Levegő után kapkodtam, és elöntött az élni akarás energiája, majd a pánik."

Armand úgy véli, a vele történtek a sors intő jelei voltak, hogy jobban figyeljen az egészségére.

Ő pedig megértette a figyelmeztetést, lassított a tempón, de felkészült egy újabb rosszullétre is. "Minden évben ki kell váltanom egy adrenalininjekciót, ami az inzulinos penhez hasonló. Ezt állandóan a táskámban hordom, hisz bármikor történhet hasonló eset" - mondta Kautzky.

Babát vállalnátok? Ezek a függőségek befolyásolják a termékenységet!http://www.life.hu/drlife/20160505-a-fuggosegek-sulyosan-befolyasoljak-a-termekenyseget-napi-doktor.htmlA rendszeres dohányzás, alkohol- és drogfogyasztás, valamint a sportfüggőség és az elektronikus készülékek használata is negatívan befolyásolhatja a nők és a férfiak termékenységi képességét. Dr. LifeOrigoSomló Tamás kórházba került: Aggódnak érte a zenésztársaihttp://www.life.hu/drlife/20160509-somlo-tamas-enekes-korhazba-kerult-es-nagyon-aggodnak-erte-a-zenesztarsai.htmlKórházba került a 68 esztendős Somló Tamás. Az LGT zenésze pár napja szorul kezelésre, és rajongói, valamint kollégái is nagyon féltik őt.Dr. LifeSaját online avatár és mobilfüggőség – Újabb súlyos szenvedélybetegség van a láthatáron http://www.life.hu/drlife/20160506-mobilfuggoseg-internetfuggoseg-egy-ujabb-szenvedelybetegseg-van-kialakuloban-szakertok-szerint.htmlNyomkodom a telefonom, a külvilágból sem érzékelek sokat. Bele-belelépek olyanokba, amikbe máskor nem. Lehajtott fejjel püfölöm a telefonom érintőképernyőjét. Nem érdekel senki és semmi, csak az online világ és a barátaim. Nagyjából így lehetne leírni azt a jelenséget, amely egyre inkább szenvedélybetegséggé növi ki magát: az internet- és mobilfüggőséget. Egyes kutatások már aggasztó adatokat közölnek. Dr. LifeOrigoEgyre kevesebb magyar alszik jólhttp://www.life.hu/drlife/20160506-egy-kutatas-szerint-minden-masodik-magyar-alvaszavarban-szenvedhet.htmlMagyarországon az óvatos becslések szerint minden második felnőtt szenvedett már ideiglenes alvászavarban. A nőket kétszer olyan gyakran érinti, mint a férfiakat, és az idősebbeknél többször fordul elő, mint a fiataloknál. Az alvászavar növeli a kardiológiai betegségek kockázatát. Dr. LifeOrigoA Pszichológus Pasi: Identitás a felnőttkorban, avagy „Ki vagyok én valójában?”http://www.life.hu/drlife/20160505-pszichologus-pasi-identitas-kereses-felnottkorban-mindenkinek-megvan-a-maga-utja-es-szerepe.htmlTe tudod, ki vagy? Serdülőkorban természetes lehet, ha az ember erre a kérdésre keresi a választ. Felnőttkorban ez már nem szokás, pedig lehet, hogy érdemes lenne feltenni a kérdést. Az erre a kérdésre adott válaszaink nemcsak érdekes lehetnek, de sok mindent elárulnak rólunk. Dr. Life--Zámbó Jimmy fia kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20160507-zambo-jimmy-fia-korhazba-kerult.htmlKórházba került az egykori Király, Zámbó Jimmy fia, Sebastian.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.