Ég a bőre és nem tehet ellene semmit – El tudnád képzelni, hogy nincs gyógymód a betegségedre?

Forrás: Forrás: melissaannsite.wordpress.com/Sheena Buffington -
betegség bőr élet gyermek ritka betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden szülő rémálma, amikor a beteg gyermekével kapcsolatban az orvosok csak három szót tudnak mondani: „Nincs rá gyógymód.” Braydennek olyan ritka betegsége van, amely miatt még cipőt sem képes húzni és folyamatosan azt érzi, hogy lángra kapott a teste; édesanyja csak annyit kíván a sorstól, hogy fiának normális élete lehessen.

A wisconsini Brayden Underhill hároméves volt, amikor már a második dongaláb műtétjén esett át. Édesanyja, Sheena Buffington fia csecsemőkorában azt vette észre, hogy gyermekének egyik percről a másikra elviselhetetlenül forróak lettek a lábai, amelyeket csak egy ventilátor segítségével tudtak lehűteni – olyan eset is előfordult, hogy

jéggel teli hűtőbe kellett a lábát betenni,

ezért édesanyja egyre inkább kétségbeesett. A dolog odáig fajult, hogy Brayden lába tele lett duzzanatokkal; kórházba került, de az orvosok csak vakarták a fejüket, tehetetlenek voltak.

Forrás: Forrás: melissaannsite.wordpress.com/Sheena Buffington

„Mindig elsírom magam, amikor az akkor készült képeket látom róla” – mondta a fiú édesanyja. Hiába jártak az évek során több orvosnál, egyikük sem tudta megmondani, hogy mi okozhatja Brayden szokatlan testi reakcióit, a pontos diagnózisig két év telt el. "Annyira bántott, hogy csak szenvedni láttam a gyermeket, azt akartam, hogy kiderüljön a problémája és kezelni tudják őt” – mondta Sheena még azelőtt. Kiderült, hogy Brayden volt egy ritka betegségben, az úgynevezett erythromelalgiában szenved, amely 1,3 millió embert érint világszerte – és jelenleg nincs rá gyógymód. A bőrön annak megnövekedett hőmérséklete miatt bőrpír, duzzanat, égési fájdalom keletkezik; a hozzáértők szerint a tünetek vazomotoros rendellenességéből fakadhatnak.

Hároméves korágig a fiú

átlagosan négy órát aludt és sokszor bénító, krónikus fájdalomra ébredt,

Brayden a hétköznapokon már nem tud zoknit és cipőt huzamosabb viselni. Az iskolába járás nem volt egy sétagalopp a család számára: kerekes székkel, valamint egy arra szerelt ventillátorral vitték őt az intézménybe mivel édesanyja ragaszkodott ahhoz, hogy fia közösségben legyen; a terve visszafelé sült el: a kisfiú inkább szomorú lett azért, mert kortársai fociznak – ő pedig nem.

Forrás: melissaannsite.wordpress.com/Sheena Buffington

Egy alkalommal a család két órát autózott a hozzájuk legközelebb eső állatkertbe, ám tíz perc után el kellett hagyniuk a helyet, mert kisfiúk teste majdnem felforrt, amiért elromlott a kerekes székén található hűtőrendszer. A fiú jelenlegi legjobb barátai egy neurológus és egy gyermekorvos, de Brayden emellett rendkívül élvezi, ha számítógépes játékokkal játszhat, youtube videókat nézhet,

a kedvenc szuperhőse Batman.

Szülei mostanra már elfogadták a megjegyzéseket, amelyeket fiúk kap és már azzal sem törődnek, ha feljelentik őket amiatt, mert gyermeküket télen zokni és cipő nélkül tolják a kerekes székben vagy azt gondolják róluk, hogy bántalmazták kisfiúkat.

A lány úgy érzi, hogy minden pillanatban ég a bőre!

A Michiganben élő Samara Rose egy olyan, nem hétköznapi szindrómával kénytelen együtt élni, aminek eredményeként folyamatosan úgy érzi, mintha másodfokú égési sérüléseket szenvedne el. A 25 éves nőnek a legkisebb hőmérséklet-csökkenés is súlyos reakciókat vált ki a szervezetében. Hasonló történetről írtunk a Life.hu korábbi cikkében is.
Tudni akarod az időtlen szépség zálogát? Akkor ez a te módszered! http://www.life.hu/drlife/20160517-hyaluronsav-az-idotlen-szepseg-zaloga.htmlA hialuronsav sokaknak ismerősen csenghet, akik már elmerültek a kortalan szépség témájában. A név egy kozmetikai hatóanyagot takar, amely szöveteink nélkülözhetetlen alkotóeleme. Mégis, mikortól használjunk hialuronsavat, és kiknek javasolt? Dr. LifeOrigoKomoly trauma után fordult az énekléshez Freddiehttp://www.life.hu/drlife/20160519-komoly-trauma-utan-fordult-az-enekleshez-freddie-fehervari-alfred-gabor.htmlSportkarrierre készült Fehérvári Alfréd Gábor, ám egy igen komoly sérülés véget vetett az álmainak. Soha többé nem léphetett a pályára, ami iszonyúan elkeserítette akkor az énekest. Dr. Life--Pszichológus segítségét kérte Ördög Nórahttp://www.life.hu/drlife/20160519-pszichologus-segitseget-is-kerte-ordog-nora-mikor-teherbe-szeretett-volna-esni.htmlÉveken keresztül keményen harcoltak azért párjával együtt, hogy szülők lehessenek. Nem lehet azt mondani, hogy ne próbáltak volna mindent megtenni a pozitív terhességi tesztért. Még pszichológushoz is fordult a műsorvezető. Dr. Life--"Undorítóvá, vörössé és csúnyává tett" - Így tanult meg együtt élni bőrbetegségével a fiatal lányhttp://www.life.hu/drlife/20160518-emma-lawson-megtanult-egyutt-elni-borbetegsegevel-a-pikkelysomorrel.htmlA 22 éves Emma Lawson életét korábban megkeserítette pikkelysömöre, az ausztrál lánynak azonban mára sikerült elfogadnia magát. Dr. LifeOrigoÖrömhír! Kulka János mától otthonában gyógyulhathttp://www.life.hu/drlife/20160518-kulka-janos-szinesz-akit-intenziv-osztalyon-apoltak-szerdatol-otthonaban-gyogyulhat.htmlA színész családja közleményben közölte, hogy a rehabilitáció Kulka János otthonában folytatódik. Dr. Life--Tökéletlen tökéletesség – A teltség lenne a szépség zászlóshajója?http://www.life.hu/drlife/20160518-plus-size-balerina-mutatta-magat-az-interneten-szakerto-velemenye.htmlA plus size szó egyre többek számára nyer értelmet és talán a szemünk számára is elfogadhatóbbá válnak a teltebb modell hölgyek is. Egyre több telt nő vállalja önmagát nyilvánosan, legutóbb egy ex-balerina talált magának más sportot, amelyben sikerült kiteljesednie. Ezt a fonalat kaptuk most fel. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.