A legbátrabb smink nélküli fotó: a pikkelysömörtől szenvedő színésznő üzenete

Forrás: Instagram/Ciena Rae Nelson -
fotó pikkelysömör smink nélkül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évek óta szenved a súlyos bőrbetegségtől a Los Angeles-i színésznő, Ciena Rae Nelson. Úgy döntött, megmutatja mivel áll szembe nap mint nap, és kitett egy smink nélküli képet magáról.

Bátorságra vall a mai világban, ha valaki büszkén vállalja a tökéletlenségét. Ciena Rae Nelson a modellként és színésznőként is dolgozó fiatal így tett, és megmutatta, hogyan borítják be arcát a vörös és égő foltok.

Forrás: Instagram/Ciena Rae Nelson

A pikkelysömör nemcsak nem szép, hanem fájdalmas is. Az égő, viszkető foltok sok szenvedést tudnak okozni, de reményt adhat az ezzel küzdőknek ha tudják, nincsenek egyedül. Ez volt az egyik oka a színésznőnek arra, hogy megossza a fotóját. Az egyik oldalon sminkkel, a másik oldalon smink nélkül látható. Az utóbbin kissé ki is emelte a vörös foltjait, hogy láthatóbbá váljanak. “Fizikai fájdalmat és szenvedést okoznak a foltok, személy szerint sokszor alváshiánnyal küzdök az állandó viszketés miatt és

úgy érzem, hogy csapdába estem a saját testemben”

- osztotta meg állapotát a színésznő a képei mellett, amikért rengetegen hálásak. A legtöbben inspirálónak tartják, hogy meg merte tenni ezt a lépést, főként azok, akik szintén ezzel küzdenek.

Pikkelysömör

Bőrbetegség, ami a bőrt, körmöket, ízületeket, nagyon ritkán a nyálkahártyákat érinti. Krónikus, kiújulásra hajlamos betegség, gyakran hosszú teljesen tünetmentes szakaszok súlyos bőrtünetekkel járó szakaszokkal váltakoznak. Kialakulásában veleszületett hajlam és környezeti, „provokáló" faktorok is szerepet játszanak. Nem fertőző betegség. Jelenleg véglegesen nem gyógyítható, de többnyire tünetmentesíthető, bár ma már a teljes gyógyulást megcélzó gyógyszerek is megjelentek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.