9 kilósra duzzadt a koponyája egy ritka betegségtől szenvedő 2 éves kisfiúnak

betegség Banglades egészség fej koponya vízfejűség folyadék újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bangladesben született kisfiú fejének mérete két év alatt akkorára nőtt, mint egy focilabda. 

Császármetszés útján született meg az a bangladesi kisfiú, akit az orvosok egy ritka rendellenességgel, az úgynevezett vízfejűséggel diagnosztizáltak. A 2 éves Emon koponyája a betegség miatt hatalmasra duzzadt: csak a feje összesen 9 kilót nyom, ami egy egyéves kisfiú teljes testsúlyának felel meg.

Emon a betegsége miatt képtelen a beszédre, a járásra és végtagjai mozgatására, ezért állandó felügyeletet követel a szüleitől, akiknek egyetlen reményük egy külföldön végzett gyógykezelés maradt, amire egyelőre nincs pénze a rendkívül szegény körülmények között élő családnak.

Paraziták és mutáns magzatok

Minden anya rémálma, hogy gyermeke valamilyen születési rendellenességgel jön a világra. Íme, a 10 legszörnyűbb születési rendellenesség – kattints ide a cikkért!

Az alkoholfogyasztás nem pusztítja az agysejtekethttp://www.life.hu/drlife/20160510-az-alkoholfogyasztas-nem-pusztitja-az-agysejteket.htmlA hiedelemmel ellentétben az alkoholfogyasztás nem befolyásolja az agysejtek számát, mivel nem tudunk akkora mennyiséget meginni belőle, hogy ezt a hatását kifejtse. Ennek ellenére nem árt óvatosnak lenni. Dr. LifeThinkstockEgyre rosszabb állapotban van Angelina Joliehttp://www.life.hu/drlife/20160527-angelina-jolie-szineszno-es-rendezo-allapota-tovabb-romlott-a-legfrissebb-kepek-szerint.htmlAz Oscar-díjas színésznőről készült legfrissebb képek szerint tovább fogyott, beesett arca és sápadt színe egyértelműen jelzi, hogy nincs minden rendben a hatgyerekes édesanyánál. Dr. Life--Visszavágott a testét kritizálóinak a gyermeket váró ausztrál modellhttp://www.life.hu/drlife/20160517-hannah-polites-ausztral-modell-visszavagott-a-testet-es-terhesseget-kritizaloknak.htmlNem kímélték a kommentelők a hatodik hónapban járó fehérneműmodellt, Hannah Polites-t. Az Instagram-sztár azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Dr. LifeOrigo3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt plasztikáztatszhttp://www.life.hu/drlife/20160517-3-dolog-amit-tudnod-kell-mielott-plasztikai-mutetbe-vagsz.htmlAzt gondolnád, hogy a műtét nélküli szépészeti beavatkozások ártalmatlanak az egészségedre? Nagyon is tévedsz. Íme 3 tény, amivel jobb, ha tisztában vagy, mielőtt belevágsz. Dr. Life--Rajongók zaklatják a lábadozó Kulka Jánosthttp://www.life.hu/drlife/20160506-kulka-janos-szineszt-rajongok-zaklatjak-a-korhazban-labadozasa-alatt.htmlA színész hozzátartozói örülnek, hogy ennyien szeretik és izgulnak Kulka Jánosért, azonban arra kérik a rajongókat, hagyják nyugodtan pihenni őt. Sajnos néhányan mégis saját maguk akarnak meggyőződni állapotáról. Dr. Life--"Undorítóvá, vörössé és csúnyává tett" - Így tanult meg együtt élni bőrbetegségével a fiatal lányhttp://www.life.hu/drlife/20160518-emma-lawson-megtanult-egyutt-elni-borbetegsegevel-a-pikkelysomorrel.htmlA 22 éves Emma Lawson életét korábban megkeserítette pikkelysömöre, az ausztrál lánynak azonban mára sikerült elfogadnia magát. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.