Szörnyű orvosi műhiba: szülni ment a kórházba, de lábak nélkül ébredt

Forrás: Thinkstock -
kerekesszék szülés amputáció láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ella Clarke-nál megindult a szülés, be is vitték a kórházba, ahol közölték vele, hogy a császármetszés miatt altatásra lesz szükség, ám a nő az ébredés után egy valóságos rémálomba csöppent: mindkét lábát amputálták.

"Emlékszem, amikor felkeltem. Azt hittem, a kislányom ott lesz mellettem, azt sem tudtam, hogy kómában voltam. Sírtam, és bármennyire is sokkolt az egész, egyszercsak megláttam a lányomat, és akkor felvillant előttem a jövő" - mesélte a 32 éves, nyolcgyermekes édesanya, Ella Clarke.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Miután ugyanis az asszony felébredt a császármetszés miatti altatásból, arra számított, hogy boldog pillanatok elé nézhet, hiszen megszületett nyolcadik kisbabája. Az orvosok azonban közölték vele a lesújtó hírt:

a rutinműtét rosszul sikerült, ezért le kellett vágniuk a lábát.

Ella Clarke-nak már hat császármetszése volt, egyiknél sem léptek fel komplikációk, így akkor sem aggódott a család, amikor tavaly márciusban kiderült, hogy ismét teherbe esett.

A gondok decemberben, a terhesség 36. hetében kezdődtek: a nő vérezni kezdett, ezért az angliai Torquay-ben található Torbay Kórházba vitték. Az orvosok ott azt mondták neki, hogy a baba jól van, és

eljött a császármetszés ideje.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A műtét alatt azonban komplikáció lépett fel, ami miatt Ella Clarke 6 liter vért vesztett. Nem volt más választás:

el kellett távolítani a méhét, és öt vérátömlesztést kapott.

Mesterséges kómába ejtették, ami indokolja, hogy a következő 1 napban óránként ellenőrizzék a páciens állapotát, hogy ezáltal elkerülhessék a véralvadást. Közel hat óra telt el két vizsgálat között, de ekkor már nem tudtak rajta segíteni, így amputálni kellett a lábait.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A nő öt nappal később ébredt fel, még mindig nem dolgozta fel, hogy levágták a lábait. 23 nap, és két óra tanácsadás után mehetett haza. Ella most be akarja perelni a kórházat, hiszen korábban aktív életet élt, egész nap a gyerekei után futott, most azonban kerekesszékbe kényszerült - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.