Beletesznek valamit az italába? - Sajnos nem kamu, hanem igazság

Forrás: Dreamstime -
ital szórakozóhely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran hallunk történeteket arról, hogy egy szórakozóhelyen beletettek valamit az áldozat italába, és aztán beláthatatlan dolgok történtek. Az ilyen eseteket azonban ritkán vizsgálják utólag, ezért sokan hiszik, hogy városi legendáról van szó csupán, és a delikvens egyszerűen túl sokat ivott.

Suzanne C. Swan, az Észak-Karolinai Egyetem munkatársa három egyetem 6064 diákjának adatait vizsgálta, hogy kiderítse, milyen gyakorisággal számolnak be a fiatalok arról, hogy az italokba csepegtettek valamit.

Forrás: Dreamstime

„Mindez arra mutat, hogy nem csak városi legendáról van szó: valóban veszélyes dolog az italt felügyelet nélkül hagyni egy szórakozóhelyen vagy akár házibuliban, mert igenis elképzelhető, hogy lesz, aki beletesz valamit az italba” – mondja a szakember.

Sokan azok közül, akik drogot csempésznek áldozataik italába, nincsenek tisztában a veszélyekkel, és elbagatellizálják a következményeket, ezért a szakemberek szerint nem elég a potenciális áldozatokat tájékoztatni a veszélyekről, de a drogfogyasztókat is muszáj felvilágosítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.