Súlyos betegséggel küzd a Szex és New York Samanthája?

Forrás: AFP -
színésznő insomnia szorongás Szex és New York Kim Cattrall
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kim Cattrall nemrég őszintén mesélt arról, hogy súlyos szorongása olyannyira megkeserítette mindennapjait, hogy már aludni sem tudott. Sajnos a helyzet továbbra sem változott, sőt, inkább rosszabb lett.

"Olyan volt, mintha egy gorilla ülne a mellkasomon" - árulta el a Szex és New York Samanthája, aki krónikus álmatlansággal küzd, a vallomása alapján pedig úgy tűnik, hogy az alvásparalízis is megkeseríti mindennapjait, amit a tudósok szerint

a rendszertelen alvás okoz.

Bár a színésznő legutóbb úgy nyilatkozott, hogy a kognitív viselkedésterápiának hála meggyógyult, most úgy tűnik, hogy a tünetei visszatértek - számolt be a Daily Mail.

Forrás: AFP

Mint mi is beszámoltunk róla, Kim Cattrall az egyik próba közben összeesett. Nemrég azonban az 59 éves színésznő elárulta, hogy mi volt a rosszullétének oka. A problémái akkor kezdődtek, amikor tavaly ősszel Londonba utazott egy színházi szerep miatt. Először álmatlansággal küzdött, ezt pedig lerendezte annyival, hogy biztos a jetlagnek, a túl sok teának, vagy a menopauzának köszönheti.

Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker és Kim Cattrall Forrás: The Picture Desk/n/a/Patrick Demarchelier

Ám az éjszakáit megkeserítő álmatlanság továbbra sem szűnt meg, és a színésznő egyre jobban aggódott az egészsége miatt. Ehhez hozzájárult az is, hogy az édesapja három évvel azelőtt hunyt el, és súlyos demenciában szenvedett, ezért a színésznő elkezdte megkérdőjelezni saját elmeállapotát is.

Krónikus álmatlanság

Az alvászavar kihat a nappali éberségre és a hangulatra is, ily módon memória- és koncentrálási zavarhoz, fáradtsághoz, depresszióhoz vezethet, rontja a munkahelyi teljesítményt, megnöveli a balesetek valószínűségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.