Nem kellett az örökbefogadóknak a rendellenességgel született kislány

Forrás: Oksana Peery -
rendellenesség örökbefogadás Treacher Collins szindróma visszalépés újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A biológiai anyukája a kezdetektől azt tervezte, hogy örökbe adja születendő gyermekét. Úgy érzete, nem lenne képes tisztességgel felnevelni, ezért keresett neki olyan szülőket, akik biztos háttérrel rendelkeztek. Ők viszont nem voltak hajlandóak egy sérült kislányt magukhoz venni.

Születése után egyből örökbe adta volna gyermekét, Abigailt a biológiai anyukája, de hiába választotta ki gondosan egy ügynökségen keresztül a szülőket. Amikor ugyanis az örökbefogadó anya meglátta a kislányt, eldőlt Abigail sorsa.

Forrás: Oksana Peery

Az örökbefogadó anya sírva hagyta el a kórházat, mert a kislány nem olyan, mint amilyenre ő számított. Abigail a nagyon ritka Treacher Collins szindrómával született, a kiválasztott anya pedig csak azt hajtogatta, hogy mennyire deformált a gyermek. Azóta sem hallottak felőle, a biológiai anyukája pedig tudta, hogy ő fogja felnevelni a lányt. Abigail ma már öt hónapos, és anyukája nem is tudná elképzelni az életét nélküle.

Forrás: Oksana Peery

Hasonló esetben te hogyan döntenél? Örökbe fogadnád a gyermeket, vagy lemondanál róla?

Mi a Treacher Collins szindróma?


A Treacher Collins szindróma egy genetikai, az arckoponyát érintő születési rendellenesség, A legáltalánosabb jelei a lefelé hajló, ferde szemek, a kisméretű alsó álkapocs és a deformált vagy hiányzó fülek. Ezek az elváltozások hallási, légzési és étkezési problémákat okozhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.