Felrobbant az internet a 19 éves lánytól, aki megosztotta ritka, nagyon súlyos betegségének történetét

sztómazsák Facebook lány internet chron betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagyon bátor Aimee Rouskinál néhány évvel ezelőtt állapították meg a Crohn-betegséget, amely miatt sztómazsákot kell viselnie a ruhája alatt.

Immár több mint húszezren osztották meg annak a 19 éves lánynak a fényképét és írását Facebookon, aki vállalta, hogy ritka, ám nagyon súlyos Crohn-betegsége miatt sztómazsákot kell hordania ruhája alatt.

Élet sztómazsákkal – a szépség diadala a szégyen felett

Ha a bélrendszer valamelyik szakasza megbetegszik, akkor olyan műtét válhat szükségessé, amely során eltávolítják a vastagbél (vagy a vékonybél) beteg részét. Attól függően azonban, hogy a bél mely szakaszát érinti a betegség, kialakíthatnak ideiglenesen, tehermentesítő sztóma nyílást, ám sok esetben ez kevésnek bizonyulna, mert a végbél a záróizommal együtt eltávolításra kerül. A szakemberek ilyenkor állandó sztómát készítenek - a témáról bővebben itt olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.