Új út a rák kezelésében: minden, amit az immunonkológiáról tudnod érdemes

Forrás: Dreamstime -
immunrendszer daganatos megbetegedés terápia diagnózis orvostudomány immunonkológia áttörés rák (betegség) kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon évente közel 50 ezer rákos megbetegedést diagnosztizálnak, és csaknem 31 ezren halnak meg valamely daganattípus miatt. Az egyes daganatos megbetegedések kezelésében áttörést hozhatnak az új immunonkológiai terápiák, amelyek a szervezet immunrendszerének folyamatos erősítésén alapszanak.

Az immunonkológiai terápiát napjainkban még csak a gyógykezelések 3 százalékában alkalmaznak, az orvosok azonban bizakodóak. A szakemberek elképzelhetőnek tartják, hogy tíz év múlva már az onkológiai kezelések közel 60 százaléka ezen az új, hosszú távú minőségi túlélési lehetőséget biztosító kezeléseken alapul majd.

Forrás: Dreamstime

A kutatók több évtizede, világszerte végeznek vizsgálatokat, hogy megismerjék, milyen szerepet játszik az immunrendszer a rákos megbetegedések elleni küzdelemben. Az immunterápia olyan egyedi megközelítése a rákos megbetegedések kezelésének, amely

a szervezet immunrendszerét használja fel a rák leküzdésére.

paradigmaváltást eredményezhet rák kezelésének területén.

Forrás: Dreamstime

Rák, a még mindig nehezen legyőzhető betegség


A világ országait tekintve Magyarország az elsők között helyezkedik el a daganatos halálozások ranglistájában. A rákos megbetegedések közül a tüdőrák a leggyakoribb és legveszélyesebb daganattípus, amely világviszonylatban mintegy 1,8 millió emberéletet követel, és az összes daganatos halálozás 18%-át teszi ki.

Forrás: Dreamstime

Lehet, hogy gyógyítható lesz a leghalálosabb rákfajta

A legtöbben néhány hét vagy hónap alatt halnak meg hasnyálmirigyrákban, ugyanis a tünetek egészen addig nem jelentkeznek, míg a betegség a előrehaladott stádiumba lép. A tudósok tavaly kivételes eredményeket értek el az úgynevezett platinaalapú terápiával a leghalálosabbnak vélt rákfajta kezelésében - a Life.hu cikkéért kattints ide!

Hatékony lépésekkel előre a rákkezelésben


Az onko-pulmonológus szakorvos szerint a legújabb gyógyszerfejlesztési eredményeknek köszönhetően egyes rákbetegségek esetében biztosítottá válhat a betegek hosszú távú, minőségi túlélési lehetősége. Az immunterápiás kezelésekkel egyelőre a melanoma (bőrrák), tüdőrák és a veserák területén értek el kimagasló eredményeket a szakemberek, de jelenleg is a rákos megbetegedések több mint húsz területén zajlanak ígéretes kutatások.

Elrontották a mellplasztikáját? Katie Price kiakadthttp://www.life.hu/drlife/20160530-katie-price-modell-elrontott-mellplasztikaja-miatt-magyarazkodott.htmlA meztelenkedéseiről és furcsa beszólásairól híres glamour modell közösségi oldalán tisztázta, hogyan is néz ki valójában a dekoltázsa. Dr. Life--Honnan tudom, hogy pszichológushoz kell vinnem a gyerekemet?http://www.life.hu/drlife/20160613-honnan-tudom-hogy-pszichologushoz-kell-vinni-a-gyermekemet.htmlVálás, haláleset, szorongás, beilleszkedési nehézségek – a gyermek életét számos olyan trauma és probléma nehezítheti meg, amely miatt a szülő úgy érzi, szakértőt is be kell vonnia ahhoz, hogy segíteni tudjon a csemetéjén. De melyek azok a helyzetek, esetek, amikor elkerülhetetlen felkeresni a pszichológust? Erre kerestük a választ szakértőnkkel. Dr. LifeOrigo9 kilósra duzzadt a koponyája egy ritka betegségtől szenvedő 2 éves kisfiúnakhttp://www.life.hu/drlife/20160530-2-eves-kisfiu-koponyaja-9-kilosra-duzzadt-vizfejusege-miatt.htmlA Bangladesben született kisfiú fejének mérete két év alatt akkorára nőtt, mint egy focilabda. Dr. LifeOrigoEgy csókba halt bele a súlyos mogyoróallergiában szenvedő fiatal lányhttp://www.life.hu/drlife/20160610-myriam-ducre-lemay-mogyoroallergiaban-szenvedo-lanyt-megcsokolta-a-baratja-es-meghalt.htmlA 21 éves Myriam Ducre-Lemay édesanyja szerint nem mondta el újdonsült barátjának, hogy mogyoróallergiája van, a fiú pedig mogyoróvajas szendvicset evett, mielőtt megcsókolta őt. Dr. LifeOrigoEgyre rosszabb állapotban van Angelina Joliehttp://www.life.hu/drlife/20160527-angelina-jolie-szineszno-es-rendezo-allapota-tovabb-romlott-a-legfrissebb-kepek-szerint.htmlAz Oscar-díjas színésznőről készült legfrissebb képek szerint tovább fogyott, beesett arca és sápadt színe egyértelműen jelzi, hogy nincs minden rendben a hatgyerekes édesanyánál. Dr. Life--Tényleg használ a menstruációs görcsoldó kütyü?http://www.life.hu/drlife/20160525-a-menstruacios-gorcsoket-oldo-szerkezet-a-livia-egy-eleketromos-idegstimulalo-keszulek.htmlOktóbertől lesz kapható a Livia névre hallgató elektromos idegstimuláló készülék, amely az ígértek szerint segít a havi vérzés során jelentkező fájdalmak megszüntetésében. A Buzzfeed három hölgyet kért fel, hogy tesztelje a szerkezetet. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.