3 finomság, mellyel megelőzheted a fájdalmas leégést

strand leégés Nap Nyár étel gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak naptejekkel, de néhány fincsi étellel is elkerülheted a nem kívánt fájdalmakat. Íme, néhány tipp, melyek segítségével aranybarna leszel és nem rákvörös! 

Uborka

Magas víztartalma miatt extrán hidratálja a szervezetedet, ráadásul még a kollagéntermelést is fokozza. Hogy ez miért is jó? Segítségével búcsút mondhatsz a ráncoknak, sőt a napégésnek is.

Forrás: Dreamstime

Étcsokoládé

Ez a 70%-nál magasabb kakaótartalmú finomság széppé varázsolja a bőrödet, véd a nemkívánatos leégéstől is. Több kísérlet is bebizonyítja, hogy azok, akik polifenolos csokoládét ettek, jobban elviselik reakció nélkül a bőrüket érő erősebb sugárzást, mint azok, akik csak placebót kaptak.

Forrás: Thinkstock

Répa

Érdemes minél több antioxidáns hatású karotinokat tartalmazó ételt (például mangót, sárgarépát, epret) fogyasztani napozás előtt, mert azok segítik a bőr melanin termelését. Sőt még akkor is jót tesznek, ha már megtörtént a baj! Egy-két darabot rágcsálj el minden nap!

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.