Bepisiltél a nevetéstől? Nem vagy vele egyedül

Forrás: Facebook/confitex -
húgyhólyag nevetés inkontinencia pisilés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutatás összesen 2 ezer felnőttet vizsgált, és kiderült 35 százalékuknak van valamilyen húgyhólyag problémája. Megkérdezettek fele azonban túlzottan is szégyelli a problémát ahhoz, hogy orvoshoz merjen fordulni vele, de még a szeretteinek sem számol be a gondról.

Sok nő, aki szült már, ismeri a problémát, amikor nevettében kicsit összevizeli magát. Bár ilyesmivel a közbeszédben csak viccelni szoktunk, azoknak, akik átélik, többnyire kevésbé humoros ez az egész.

Az inkontiencia a férfiak és a nők életét egyaránt megkeserítheti, de különösen szülés után gyakori a probléma. Akkor kerül rá általában sor, amikor a teli hólyag nyomás alatt van, és ezért nevetés vagy köhögés hatáséra a vizelet szivárogni kezd. A felmérés szerint 2096 felnőtt közül 35 százalék küzd ezzel a problémával, vagyis pisilték már össze magukat nevetés közben. Többségük némán szenved, orvoshoz fordulni nem mer, a szerettei előtt szégyelli a problémát.

Itt a világ első szexi inkontinencia-bugyija Forrás: Facebook/confitex

Az orvosi eszközöket gyártó brit Coloplast által végzett kutatás szerint 47 százalék a hozzá legközelebb álló szerettének sem mer beszélni a tünetről, annyira szégyelli magát. A szakemberek szerint előfordul, hogy az inkontinencia miatt az emberek nem mernek iskolába, illetve munkába menni, így a súlyosabb esetek jelentősen megváltoztatják az életminőséget.

Jelenleg a brit egészségügyi rendszer, az NHS évi 1,8 milliárd fontot költ az inkontinencia kezelésére, azt azonban még így sem tudják a páciensek, hogy mennyire nincsenek egyedül problémájukkal.

Kórházba került Rita Ora énekesnőhttp://www.life.hu/drlife/20160702-korhazba-kerult-rita-ora-enekesno.htmlRajongói aggódnak Rita Oráért. Az énekesnőt kórházba kellett szállítni pár nappal azután, hogy a bíróság elítélte a férfit, aki betört hozzá. Dr. Life--Súlyos Damu Edina állapotahttp://www.life.hu/drlife/20160702-sulyos-damu-edina-allapota.htmlAhogy megírtuk, gyomorvérzés miatt rohammentő szállította kórházba Damu Roland feleségét a minap. Edina hiába lett édesanya, nem képes letenni a poharat. Dr. LifeOrigoSúlyos beteg Damu felesége - Rohammentő vitte kórházbahttp://www.life.hu/drlife/20160701-rohammento-vitte-korhazba-damu-roland-feleseget.htmlNagy a baj Damu Roland válófélben lévő feleségével. Lapinformációk szerint rohammentő vitte kórházba: gyomorvérzése volt. Dr. Life--Dühös vagy? Visszahúzódó? Zárkózott? - Ilyen betegséged lehethttp://www.life.hu/drlife/20160626-a-hazastarsak-veszekedese-osszefugg-a-testi-betegsegeikkel.html A legújabb kutatás szerint az, ahogyan a házastársak veszekednek egymással, előre jelezeti, milyen valószínűséggel alakulhatnak ki bennük később testi betegségek.Dr. Life--Baleset érte Demjén Ferencethttp://www.life.hu/drlife/20160618-baleset-erte-demjen-ferencet.htmlA zenésznek le kellett mondania a hétvégi koncertjeit. Dr. Life--Itt a kánikula! - Sokak számára veszélyt jelent a hirtelen jött hőséghttp://www.life.hu/drlife/20160618-sokak-szamara-veszelyt-jelent-a-hirtelen-jott-hoseg.htmlSzeles Géza háziorvos szerint a hirtelen jött meleg a krónikus és keringési betegségben szenvedők szervezetét jelentősem megterheli, és felhívta a figyelmet a hőguta és a napszúrás megelőzésének fontosságára.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.