Hűha! Forradalmi áttörés a rákkutatásban: magyar siker!

betegség magyar rák kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat és fél évbe telt a magyar kutatóknak, hogy kifejlesszenek egy molekulát, amely többféle daganatos betegség kezelésre is alkalmas lehet - mondta Kotschy András, a cég gyógyszerkémiai kutató intézetének vezetője. 

Többféle rákbetegség gyógyítására is alkalmas lehet az a molekula, melyet magyar kutatók fejlesztettek ki. A hírek szerint az idén klinikai fázisba kerülő molekula alkalmas lehet a vérrák és a végbélrák kezelésére.

Forrás: Dreamstime

Az új vegyület bemutatására rendezett múlt heti sajtótájékoztatón Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár kiemelte, a Servier nem véletlenül a kormány stratégiai partnere, hiszen komoly kitörési pont a magyar gazdaságnak és a magyar orvosoknak is, hogy a cég Magyarországra hozza a gyógyszerkutatást és a klinikai kísérletek egyes fázisait.

Rákot okozhat a túlzásba vitt evés

A túl nagy mennyiségű kalória a legújabb kutatás szerint kikapcsolja az egyik hormont a bélrendszerben, amely normál esetben gátolja a daganat kialakulását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.