Megsérült a válogatón Usain Bolt, egy esélye maradt az olimpiára

Forrás: AFP/Olivier Morin -
atléta sérülés Usain Bolt Jamaica
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatszoros olimpiai bajnok atléta, Usain Bolt megsérült a jamaicai válogatón, így nem jutott ki a közvetlen kvalifikációból a riói olimpiára - írja az MTI.

A 29 éves sztár 10,04 másodperccel nyerte meg a 100 méter elődöntőjét, a fináléra azonban combhúzódás miatt nem tudott kiállni. Később közölte, hogy a továbbiakban már nem áll rajthoz a kingstoni válogatón. A favorit távollétében a 100 métert Yohan Blake nyerte meg 9,95 másodperccel.

Forrás: AFP/Olivier Morin

“A szövetség orvosa combizom-szakadást állapított meg, és felmentett a további részvétel alól” - írta közösségi oldalán Usain Bolt. Amennyiben felépül, a sprinter következő esélye az olimpiai indulásra a július 22-én, Londonban megrendezésre kerülő Gyémánt Liga-verseny lesz. Az olimpia megnyitóját augusztus ötödikén tartják.

Új, egyszerűbb módszerrel szűrhető ki a HPV-vírushttp://www.life.hu/drlife/20160629-a-hpv-virus-szuresere-uj-es-egyszerubb-modszer.htmlSokan a méhnyakrák kialakulásával kapcsolatban hallottak eddig a HPV-vírusról, amely számos daganatos megbetegedéshez vezethet. Évente nagyjából 1500 nő kap lesújtó, orvosi beavatkozást jelentő leletet a nőgyógyászától, ennek ellenére általánosságban még mindig sokan félnek elmenni rákszűrésre. Egy ma már elérhető egyszerű teszt segítségével könnyen kideríthető, hogy valaki hordozza-e a vírust, és ezáltal veszélyezteti-e önmaga, illetve más egészségét. Dr. Life--Furcsa: Jessie J szerint ezzel előzhetjük meg a szellentésthttp://www.life.hu/drlife/20160704-jessie-j-enekesno-szerint-a-repulogepen-nem-szabad-kenyeret-ennunk-mert-az-szellentest-okoz.htmlÉrdekes elmélettel állt elő a brit énekesnő. Szerinte ha repülőn utazunk egy bizonyos ételt nem szabad fogyasztanunk, mert attól kellemetlen gázok halmozódnak fel a szervezetünkben. Dr. LifeAFPGálvölgyi János kórházba került! Hirtelen lett rosszul a színészhttp://www.life.hu/drlife/20160704-korhazba-kerult-galvolgyi-janos-elmaradt-az-eloadasa-a-vernyomasaval-volt-gond.htmlNem érkezett meg előadására Gálvölgyi János, ugyanis hirtelen rosszul lett, ami miatt kórházi ellátásra szorult. Dr. LifeFotó: Bielik István - OrigoDolly, az első klónozott emlős 20 éve jött a világrahttp://www.life.hu/drlife/20160703-dolly-az-elso-klonozott-emlos-20-eve-jott-a-vilagra.htmlHúsz éve, 1996. július 5-én született meg Skóciában a világ első, testi sejtből klónozott emlőse. A Dolly névre keresztelt nőstény bárány hat és fél évet élt. Dr. Life--Ralph Fiennes lebénulhathttp://www.life.hu/drlife/20160703-ralph-fiennes-lebenulhat-a-fel-oldalara-a-sztar-egy-szerep-miatt-kenyszerul-erre.htmlA Harry Potter filmek sztárja egy interjúban beszélt arról, hogy mennyire megviseli a legújabb szerepe. A hírek szerint súlyos következmények lehetnek. Dr. LifeAFPNe tömd cukorral a jóllakott babád!http://www.life.hu/drlife/20160702-az-elso-ket-evben-kulonosen-oda-kell-figyelni-a-taplalkozasra.htmlA kisgyermekek táplálkozása a fogantatástól az első két évig nagy mértékben befolyásolja későbbi hajlamukat a cukorbetegségre és szív- és érrendszeri megbetegedésekre - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.