Lehet, hogy nem tudsz róla, pedig valójában beteg vagy

betegség szívderítő hipertónia vérnyomásmérés magasvérnyomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magas vérnyomás ma már népbetegségnek számít, és a legnagyobb veszélye, ha kezeletlen marad. Tévedés azt gondolni, hogy csak az időseknél alakulhat ki: a fiatal kor nem kizáró tényezője annak, hogy 140/90 Hgmm feletti értéket mérjünk.

A magasvérnyomás-betegség, vagy más néven hipertónia egy 2015-ben készült felmérés adatai szerint a magyar lakosság 40-45 százalékát érinti. Amennyiben nem kezelik, olyan súlyos szövődményeket okozhat, mint a stroke vagy a szívinfarktus, éppen ezért nagyon fontos odafigyelni a jelekre, a helyes életmódra és a rendszeres vérnyomásmérésre.

Forrás: Dreamstime

Hogy pontosan melyek azok a tényezők, amelyek növelik a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, illetve milyen jelek utalhatnak a betegségre, arról bővebben a Szívderítő.hu-n olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.