Kollégái mentették meg Marik Péter életét: 25 percig küzdöttek érte

Forrás: Thinkstock -
szívroham Marik Péter életmentés Csárdáskirálynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színművész az öltözőben hirtelen rosszul lett, szívrohamot kapott az előadás szünetében. Szerencsére egy kollégája ott volt vele, és azonnal segítséget tudott hívni.

Szerda este Debrecenben a Csárdáskirálynő első felvonásának fináléja közben lett rosszul Marik Péter, aki arra várt, hogy a második felvonásban színpadra léphessen. Szívrohamot kapott az öltözőjében, de szerencsére ott volt vele Bálint Ádám, aki azonnal segítséget hívott.

A Csárdáskirálynő előadása alatt kapott szívrohamot Marik Péter. Forrás: debreceniszabadteri.hu

"Még javában zajlott az első felvonás fináléja, amelyben egyikünk sem szerepelt, így bementem az öltözőbe, hogy igyak pár kortyot.

Péter ült a széken, majd egyszer csak előredőlt, szorította a mellkasát, és csak annyit tudott mondani, hogy Jézusom, Jézusom.

Egyértelmű volt, hogy nagyon rosszul van. Azonnal kirohantam segítségért, a kollégák hívták a mentőt, miközben a kórus egyik tagja, Lipics Barna elkezdte a szívmasszást, egy darab miatt ugyanis korábban meg kellett tanulnia, hogyan kell ezt szakszerűen végezni. Közben persze tartotta a kapcsolatot a mentősökkel, akik nagyon hamar kiértek, és még vagy

25 percig küzdöttek Péter életéért.

Végül újraindult a szíve, és sikerült stabilizálni, így kórházba tudták szállítani" – számolt be Bálint Ádám a részletekről a Blikknek. A színész szerint mindenki profin kezelte a helyzetet, ennek is köszönhető, hogy nem veszítették el kollégájukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.