Elképesztő orvosi bravúr! Lézerrel műtötték a méhen belüli ikerbabékat

ikrek orvostudomány lézer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas rizikót vállalt egy házaspár ikreik megmentése érdekében.

Az angol Lynsey Wards és kedvese, Chris boldogan készültek ikreik érkezésére, amikor megtudták: a lány iker-iker transzfúziós szindrómában szenved, ami azt jelenti, hogy az anyaméhben az egyik magzat tápanyagot szív el a másik elől. Ha pedig ez nem változik, az egyik iker biztosan halva születik.

Az orvosok egy nagyon rizikós megoldást javasoltak, mégpedig azt, hogy egy egészen új, lézersugaras technikával eltömítik a méhen belül a véredényeket, leválasztják őket, hogy ezzel kiegyenlítsék a tápanyagellását. A műtétre a siker mindössze 33 százalék volt, mivel ha valamelyik magzat megmozdul a beavatkozás alatt, a lézer végez velük.

Végül siker koronázta az orvosi csoda számba menő műtétet: a Mirror beszámolója szerint Lacie és Elissa a 27. hétben, császármetszéssel születtek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.