Gond van az ágyban? Van, hogy a szex az orvosra is tartozik

Forrás: Dreamstime -
idős beteg szívderítő szex szívkoszorúér-betegség szívbetegség szexuális élet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a rendszeres lepedőgyűrögetés javíthatja a szívkoszorúér-betegségben szenvedő idősebb páciensek életminőségén, rájuk mégis kevésbé jellemző a szexuális aktivitás, mint az ebben a betegségben szenvedő kortársaiknál.

A szívkoszorúér-betegség akár 38%-kal csökkentheti a szexuális tevékenységek esélyét a férfiaknál – derül ki egy nemrég készült tanulmányból.

Forrás: Dreamstime

A brit University College London kutatócsoportja által készített felmérésben 2979 és 3771 50 év feletti férfit és nőt kérdeztek ki szexuális életükről. A megkérdezett férfiak közül 376-an, a nők közül 279-en szenvedtek szívkoszorúér-betegségben. Nem meglepő módon úgy találták, hogy a

betegség diagnózisa nem gyakorolt túl jó hatást a szexuális életükre:

azok a szívkoszorúér-betegséggel küzdő férfiak, akiknél több mint 4 éve állapították meg a betegségüket, 19%-kal kevesebb esélyük volt arra, hogy szexuálisan aktívak legyenek. Akiknél kevesebb, mint 4 éve állapították meg a rendellenességet, azoknál 76%-kal csökkent a szexuális aktivitás esélye az ebben a betegségben nem szenvedőkhöz képest.

Hiányzik a felvilágosítás

Sok más egyéb tényező mellett a felmérést végző kutatók elismerték, hogy a betegek és a családtagok hajlamosabbak arra, hogy a valóságosnál nagyobbnak lássák a problémát, amennyiben nem kapnak megfelelő felvilágosítást.

Forrás: Dreamstime

A szexuális nehézségek azonban a házasságon belül előforduló konfliktusok és stressz gyakori okozói,

ezek pedig nagyban növelhetik az akut szívproblémák visszatérésének esélyét. A megfelelő tanácsadással azonban javítaná a szexuális életet, ezáltal pedig helyreállhat a magánélet minősége is.

Még több érdekes adatért kattints a Szívderítő.hu oldalára!

Te is bekajálod, amit látsz és hallasz? Minden, amit a mentes diétákról tudnod kellhttp://www.life.hu/drlife/20160713-a-glutenmentes-laktozmentes-es-cukormentes-dietak-nem-feltetlenul-egeszsegesek-is.htmlGlutén, laktóz, cukor és fehér liszt – az egészséges életmódot követők között mára szinte szitokszóvá vált ezen összetevők emlegetése, az ezeket tartalmazó élelmiszercsoportok étrendből való kivonása köré pedig egyfajta kultusz kerekedett. Cleaneating, paleo, laktóz- és gluténmentes étrendek lennének egészségünk zálogai? Utánajártunk. Dr. Life--A Pszichológus Pasi: így ismerd fel, ha energiavámpír a barátodhttp://www.life.hu/drlife/20160714-energiavampir-a-baratod-a-pszichologus-pasi-szemszogebol.htmlEnergiavámpír – gyakran hallani ezt a kifejezést, amelyet gyűjtőfogalomként emberekre és viselkedésre szokás mondani. De kik is ők, és mit árthatnak nekünk? A Pszichológus Pasi megmondja. Dr. Life--Az életmód fontosabb, mint a genetika? Így gazdálkodj a szülői örökségeddelhttp://www.life.hu/drlife/20160714-az-egeszseg-megorzesenek-szempontjabol-fontosabb-az-eletmod-mint-a-genetika.htmlA The U.S. Centers for Disease Control meghatározása szerint egészségünket 43%-ban határozza meg életmódunk, 19%-ban környezetünk, 27%-ban öröklött tulajdonságaink, és csupán a fennmaradó 11% az egészségügyi viszonyok függvénye. A szülői örökség tehát adott, ám hogyan tudunk jól gazdálkodni vele? Dr. Life--Így kapott új külsőt a férfi, akinek fél arcát felfalta a rákhttp://www.life.hu/drlife/20160704-eric-moger-brit-ferfi-fel-arcat-felfalta-a-rak-igy-kapott-uj-arcot.htmlEric Mogernél néhány évvel ezelőtt diagnosztizálták a rák egyik igen agresszív fajtáját. A brit férfi emiatt elveszítette a fél arcát, egy speciális eljárásnak hála azonban végre ugyanolyan jó érzéssel néz a tükörbe, mint régen. Vigyázat, megrázó képek következnek! Dr. Life--Mire figyelj oda a nagy melegben? Így védd ki a leggyakoribb nyári nyavalyákathttp://www.life.hu/drlife/20160628-a-leggyakoribb-nyari-betegsegek-es-tippek-a-megelozesukre.htmlA nyári hónapok a legjobb esetben nyaralással, pihenéssel, fesztiválozással és kerti partikkal telnek. Ám még a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhat, hogy éppen a jól megérdemelt vakáció alatt kapunk el valamilyen kellemetlen tünetekkel járó betegséget. Összegyűjtöttük a leggyakoribbakat, és a tippeket arra, hogyan előzd meg őket. Dr. LifeOrigoTalálj rá a belső harmóniára! Tippek és tanácsok, amelyekkel közelebb kerülhetsz önmagadhozhttp://www.life.hu/drlife/20160711-talalj-ra-a-belso-harmoniara-es-bekere-tippekkel-es-tanacsokkal.htmlEgy egész életen át tartó tanulás, hogy megismerjük és elfogadjuk önmagunkat. Mindez elkerülhetetlen ahhoz, hogy békében legyünk saját magunkkal és a minket körülvevő világgal. Úgy érzed, hiányzik valami az életedből? Változtatnál, de nem tudod, hol kezdd? Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amelyek segíthetnek abban, hogy rálelj a belső békédre, és harmóniába kerülj önmagaddal. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.