Egyre nagyobb lett a lány hasa, míg egy nap a zuhany alatt a horror várta

tampon toxikus sokk szindróma fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kriminalisztikát hallgató Emily Pankhurst az angol Kent városából éppen a záróvizsgájára készült. A tanulással töltött napokban azonban valami furcsa történt vele: szépen lassan elkezdett puffadni a hasa.

A lány először nem gondolt semmi komolyra, azt hitte, a vizsgák miatti stressz okozza a tünetet. Aztán egyre gyöngébbnek érezte magát. De hogy mennyire komoly a baj, azt csak később realizálta. A fáradtságot, az erős fejfájást és a lázat is a vizsgadrukknak tudta be.

Emily édesanyjának azonban ismerősek lettek a tünetek. Arra gyanakodott, hogy a lánya magában felejtett egy tampont. Az anyuka sejtése be is igazolódott. Emily a zuhany alatt ellenőrizte, igaza van-e az anyjának, és szó szerint sokkot kapott:

"Őszintén szólva, gusztustalan volt az egész, de azt gondoltam, hogy ha megteszem, amit kell, jobban fogom érezni magam. Mikor eltávolítottam a testemből a tampont, az koromfekete volt. 9 napig volt a testemben. Azonnal elmeséltem anyámnak, hogy mi történt. Ő azt javasolta, hogy hívjuk a mentőket" - mesélte Emily.

Szerencse, hogy így tettek, Emily ugyanis egy fél óra múlva nagyon rosszul lett. Keringése összeomlott, és elkezdtek leállni a szervei. Az orvosok a belső szervek nagyfokú fertőzöttségét és vérmérgezést állapítottak meg. A lány toxikus sokk szindrómát kapott. Az orvosok az utolsó pillanatban mentették meg az életét. Emily egyetlen szerencséje az volt, hogy az édesanyja ráismert a tünetekre. A lány most igyekszik a lehető legtöbb emberrel megismertetni a történetét, hogy senki se járjon úgy, mint ő.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.