Végtagok nélkül mászott fel a közel 5 ezer méter magas alpesi csúcsra

Forrás: Facebook -
hegymászás Franciaország baleset amputálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 47 éves Jamie Andrew síel, fut, és hegyet mászik, mindezt úgy, hogy egy 17 éve történt baleset miatt lábait térden alul, karjait pedig a könyöke alatt kellett amputálni.

Jamie Andrew egy csaknem 5 ezer méteres hegycsúcsot hódított meg kezek és lábak nélkül. A férfi 17 évvel ezelőtt Franciaországban, hegymászás közben egy hóviharban rekedt, végtagjai pedig olyannyira átfagytak, hogy

amputációra volt szükség.

A skót férfi a balesete után nem adta fel: megtanult járni, elkezdett síelni, hosszú távon futni, majd mindezt követte a régi szerelme: a hegymászás. Jamie öt évi kemény edzés után úgy döntött, hogy két segítőjével együtt meghódítja a 4478 méter magas alpesi csúcsot. Műlábai és speciális botok segítségével, 13 óra alatt sikerült neki.

Az út így 5 órával hosszabb volt, mint az átlagos hegymászóknak.

Forrás: Facebook

Kómába esett a riporternő, aki Londonból egészen Rióig biciklizetthttp://www.life.hu/drlife/20160818-komaba-esett-a-riporterno-aki-londonbol-egeszen-rioig-biciklizett.htmlCharlie Webster, a Sky Sports riporternője Londonból bringázott el Rio de Janeiróba, ott azonban az olimpia megnyitója alatt rosszul lett. Jelenleg is kómában fekszik. Dr. LifeOrigoShannen Dohertynek nem csak a rákkal, hanem volt menedzserével is harcolnia kellhttp://www.life.hu/drlife/20160818-shannen-dohertynek-nem-csak-a-rakkal-hanem-volt-menedzserevel-is-harcolnia-kell.htmlA színésznő tavaly augusztusban jelentette be, hogy mellrákkal küzd, és azóta csak nagyon ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt, vagy ad hírt magáról. De nem "csak" betesége keseríti meg a mindennapjait, hanem volt menedzsmentje is: a sztár állítólag azért nem kap betegbiztosítást, mert egykori csapata rosszul gazdálkodott a pénzével. Volt menedzsere reagált a a vádakra. Dr. Life--Végre visszatért! Kulka János ismét remek formában vanhttp://www.life.hu/drlife/20160817-kulka-janos-nagyon-jo-formaban-van.htmlEgy ország aggódott Kulka Jánosért, amikor néhány hónappal ezelőtt stroke miatt került kórházba. Sokan attól tartottak, ha túl is éli ,akkor sem lesz már olyan állapotban, hogy színpadra tudjon állni, ám a színészt ennél erősebb fából faragták: a színész a hétvégét a családjával töltötte, és láthatóan remekül érzi magát. Dr. Life--Mi történik a szervezetedben a kávé elkortyolgatása után? http://www.life.hu/drlife/20160812-5-folyamat-ami-vegbemegy-a-szervezetedben-a-kave-fogyasztasa-kozben.htmlVan, aki a rövid feketéért van oda, van, aki a lágyabb tejeset imádja – de vajon milyen hatással van ez a kényeztető ital a szervezetünkre? Most megtudhatod! Dr. LifeThinkstockA saját anyja késelte meg a szépségkirálynőthttp://www.life.hu/drlife/20160728-a-sajat-anyja-keselte-meg-a-lanyat-miss-walest.htmlEgy megdöbbentő eset rázta meg a világot: A 2013-as Miss Walest, azaz Kumari Mahendrant a saját anyja szúrta le. Dr. LifeOrigoEgy éve veszítette el a világ Whitney Houston lányát, Bobbi Kristináthttp://www.life.hu/drlife/20160727-egy-eve-veszitette-el-a-vilag-whitney-houston-lanyat.htmlKedden volt egy éve, hogy Whitney Houston lánya, Bobbi Kristina Brown elhunyt. A 22 éves fiatal tavaly januárban került kómába, miután georgiai otthonában, a fürdőkádban, begyógyszerezve találták meg. Dr. LifeAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.