Itt a hüvelyfertőzést felismerő okostelefon-alkalmazás

Forrás: Dreamstime -
hüvelyfertőzés intim alkalmazások eszköz fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugandai egyetemi hallgató lányok olyan eszközt fejlesztettek ki, mely képes felismerni a káros baktériumokat a hüvelyben.

A Makerere Egyetem diákjai okostelefonnal összeköthető eszközt készítettek a bakteriális vaginózis és más fertőzések otthoni megállapítására. A Her Health BVKit egy hardverből és egy szoftverből áll. A hardver maga a tesztre szolgáló eszköz, ami bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonhoz. Vizelet vagy hüvelyváladék-minta alapján elküldi az értékeket az alkalmazásnak, ami értelmezi azt, és tolmácsolja az eredményt.

Forrás: Dreamstime

Káros baktériumok jelenléte esetén ajánlja a felhasználónak az orvos felkeresését, továbbá a legközelebbi rendelő címét is megmutatja.

Ndagire Esther programozó elmondta, hogy a találmány várhatóan segít előmozdítani a vidéken élő nők egészségi állapotának javítását. "Azt reméljük, hogy olyanokhoz is eljut majd, akik nem járnak rendszeresen orvoshoz" - magyarázta a szakértő, aki szerint az eszköz és a szoftver használata havi rendszerességgel ajánlott, és rendkívül egyszerű.

Az internetes pornó teszi impotenssé a mai kor fiatal férfiait?http://www.life.hu/drlife/20160823-az-internetes-porno-impotensse-teszi-a-fiatal-ferfiakat.htmlEgy frissen lehozott tanulmány szerint egyre több fiatal férfi fordul orvosához merevedési gondok miatt. A szakértő szerint ezekben az esetekben ritkán van szó fizikai okokról, sokkal inkább lelki eredetű a probléma, amelyről – a véleménye szerint – az online elérhető pornó tehet. De valóban ilyen egyszerű lenne? Dr. LifeOrigoÉn és az apám depressziójahttp://www.life.hu/drlife/20160822-depresszio-a-csaladban.htmlDél-Ázsiában sok helyen a gyengeség jeleként tekintenek a depresszióra. Amna Saleem a BuzzFeeden írt arról, hogy édesapja mentális betegségének kezelését mennyire megnehezítette a közösség, amelynek tagjaiként Skóciában éltek. Dr. LifeOrigoTovábbra sem hagyhatta el a kórházat Törőcsik Marihttp://www.life.hu/drlife/20160824-torocsik-mari-tovabbra-sem-hagyhatta-el-a-korhazat.htmlHétfő délután velemi otthonából a szombathelyi kórház sürgősségi osztályára szállították Törőcsik Marit. A Nemzet Színészét kisebb baleset érte, de szerencsére nincs komoly baja, azonban továbbra is megfigyelés alatt tartják. Dr. Life--Sokkoló! Meztelenül mutatta meg magát kettős melleltávolítás után a színésznőhttp://www.life.hu/drlife/20160823-meztelenul-mutatta-meg-magat-kettos-melleltavolitas-utan-a-szineszno-lorena-meritano.htmlAz argentin színésznő millióknak akar példát mutatni. Dr. LifeOrigoMellfelvarrás? 7 módszer, amellyel kiválthatóhttp://www.life.hu/drlife/20160820-modszerek-mellfelvarras-helyett.htmlBár az arc és a nyak bőrén talán korábban mutatkoznak az idősödés jelei, a dekoltázs is olyan terület, amely hamar elveszti korábbi feszességét. Mutatunk pár módszert, amelyek akár a mellfelvarrás helyett is beválhatnak.Dr. LifeOrigoKiszökött a kórházból Damu Edina: oda a kezelés? http://www.life.hu/drlife/20160823-damu-edina-agyrazkodas-es-bordatores-az-edesanya-kiszokott-a-korhazbol.htmlDamu Roland felesége saját felelősségére elhagyta a kórházat, ezzel pedig jól megijesztette a családját. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.