Utazás előtt jobb, ha figyelsz! Váratlan helyen bukkant fel a Zika-vírus

Forrás: AFP -
betegség Malajzia kór Zika-vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Malajziában is megjelent a Zika-vírus: az érintett egy nő, aki korábban a több mint száz megbetegedést regisztráló Szingapúrban töltött néhány napot - jelentették csütörtökön a délkelet-ázsiai ország egészségügyi hatóságai.

Szingapúr múlt szombaton regisztrálta az első, nem külföldről behurcolt Zika-vírusos esetet, és azóta 115-re emelkedett a megbetegedések száma. A városállam kormánya szerdán későn este jelentette, hogy a korábban diagnosztizált 84 eseten kívül újabb 24 embernél, köztük egy várandós nőnél is kimutatták a kórokozót. Az egészségügyi hatóságok további kilenc fertőzésre bukkantak, amikor ismét átvizsgáltak korábbi teszteredményeket.

Forrás: AFP

A kínai külügyminisztérium csütörtökön közölte, a szingapúri hatóságok tájékoztatása szerint 21 kínai állampolgár fertőződött meg a városállamban Zika-vírussal. A bangladesi hatóságok információi szerint 6, Szingapúrban lévő bangladesi ugyancsak elkapta a kórt.

A Zika-vírust a Szingapúrban állandóan komoly gondokat okozó dengue-láz kórokozóját ugyancsak hordozó egyiptomi csípőszúnyog terjeszti. A kórokozó Közép- és Dél-Amerikában a legelterjedtebb, különösen a terhes nőkre veszélyes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.