Demenciát állapítottak meg a híres humoristánál

betegség demencia Brian élete Az élet értelme Terry Jones alapító Monty Python
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Terry Jones, a Monty Python komikuscsoport alapító tagja demenciában szenved - olvasható a brit filmakadémia pénteki közleményében.

A 74 éves humoristánál elsődleges progresszív afáziát állapítottak meg, amely azt jelenti, hogy a művész egyre kevésbé képes a beszédre, ezért a továbbiakban nem ad interjút. Betegségét abban a közleményben adták hírül, amelyben bejelentik, hogy Jones kiemelkedő film- és televíziós művészetéért az akadémia walesi karának kitüntetését fogja megkapni.

Terry Jones, a Monty Python komikuscsoport alapító tagja Forrás: Wikipedia


Az 1960-as évek végén Terry Jones, John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Terry Gilliam és a néhai Graham Chapman alapította és éveken át készítette a Monty Python Repülő Cirkusza című szürreális és abszurd tévéshowt. Jones rendezte a Brian élete és Az élet értelme című filmeket, a Gyalog galoppot Gilliammel együtt jegyzik.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.