Reviczky Gábor: "Vannak ötleteim, hogyan mehet el könnyen az ember"

Reviczky Gábor öngyilkosság család egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színészlegenda most őszintén vallott arról, ha szükség lenne rá, ő képes lenne az öngyilkosságra!

Reviczky Gábor már két infarktuson is átesett, ezért egészsége megóvása érdekében a Nemzeti Színházból is távozni kényszerült. A színész a Best magazinnak beszélt arról, hogy az orvosi kezelések mellett egy látót is felkeresett azért, hogy egészségét megőrizze.

"Hatvanhét éves vagyok, ez kritikus kor a férfiak életében. Négy unokám és négy gyerekem van, kettőt még útnak kell indítanom. Fiatal a feleségem, miatta is vigyáznom kell magamra. A haláltól nem félek, a betegségtől, a kiszolgáltatottságtól viszont igen.

Ha arra kerülne a sor, végeznék magammal,

de csak akkor, ha nincs más megoldás. Hogy másnak kelljen gondoskodnia rólam, hogy annak éljen egy másik ember, hogy engem ellásson? Szó sem lehet róla! Lenne erőm hozzá, volt a családban jó pár öngyilkos, úgyhogy vannak ötleteim, hogyan mehet el könnyen az ember.

Fotó: Mudra László - Origo

Ötven szem egy bizonyos gyógyszerből, és vége. A nagymamám is így tette... Nemcsak a nagymamám, de az édesanyám is ezt az utat választotta. (...) Anyu azt gondolta, miatta halt meg az öccse. Ezért odament arra a helyre, ahol a testvére meghalt, és ő is

a vonat alá vetette magát.

Én ekkor 13 éves voltam. Az egész életemet meghatározta az ő tragikus elvesztése" - nyilatkozta Reviczky. Szerencsére most nyoma sincs betegségnek, és a stresszt is igyekszik kerülni, hogy minél egészségesebb életet élhessen negyedik, nála 20 évvel fiatalabb feleségével, akiről azt is elárulta, hogy úgy érzi, ő az első igazi társa az életben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.