tisztálkodás baktérium fürdés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Washington Egyetem orvosi karának munkatársai jó hírrel szolgálnak azon szülők számára, akik naponta küzdenek a gyerekeikkel, hogy menjenek el végre fürdeni. Véleményük szerint ugyanis a gyerekeknek egyáltalán nincs szükségük a mindennapos fürdésre.

Amint arról dr. Robert Sidbury, az egyetem Gyermekgyógyászati Tanszékének és Bőrgyógyászatának munkatársa beszámolt, a gyerekek életkorától és aktivitási szintjétől függően bőven elég, ha hetente csak néhány alkalommal küldjük el őket fürdeni, az ugyanis csak hasznukra van, ha itt-ott marad rajtuk néhány baktérium, hiszen a szervezetük ezáltal tanul meg küzdeni ellenük, és így erősebb immunrendszerük alakul ki.

Forrás: AFP

A szakember azt tanácsolja, hogy 6-11 év között heti 2-3 alkalommal kerüljön sor fürdésre, hajat mosni pedig csupán egyszer vagy kétszer kell. A fekete bőrű, illetve a száraz vagy göndör hajú gyerekeknek, az is elég, ha csak 7-10 naponta mosnak hajat. Természetesen, ha egy gyerek összepiszkolódik, ha nyílt vízben fürdött, vagy ha megizzadt, akkor gyakrabban is sort kell keríteni a tisztálkodásra.

A pubertáskorú gyerekeknél már ajánlott a napi szintű zuhanyzás, és a hajukat is jó, ha egy-két naponta megmossák, arcukat pedig érdemes naponta kétszer megmosni. A fekete bőrű, illetve a száraz vagy göndör hajú gyerekeknek 12 éves korukig továbbra is elég 7-10 naponta hajat mosni.

Hajkondicionálót csak azoknak a gyerekeknek szükséges használniuk, akiknek hosszú hullámos vagy göndör hajuk van, hogy így könnyebb legyen kifésülni azt.

Sidbury hozzátette, hogy mivel minden gyerek más, a szülőnek kell eldöntenie, hogy a fent javasoltnál sűrűbb fürdésre van-e szüksége gyermeküknek, ha pedig egy gyermek valamilyen bőrproblémával, például ekcémával küzd, akkor mindenképpen ki kell kérni a bőrgyógyász tanácsát is.

Rosszul és keveset alszol? Súlyos következményei lehetnek!http://www.life.hu/drlife/20160928-beteg-lehetsz-ha-nem-jol-es-keveset-alszol.htmlIjesztő! Ismét sokkoló fotót posztolt Cinthya Dictatorhttp://www.life.hu/drlife/20160930-csontsovany-kepet-posztolt-cinthya-dictator.htmlReviczky Gábor: "Vannak ötleteim, hogyan mehet el könnyen az ember"http://www.life.hu/drlife/20160930-reviczky-gabor-egy-latot-is-felkeresett-arrol-is-beszelt-hogy-kozel-all-hozza-az-ongyilkossag.htmlRehabon van Selena Gomez: Súlyos betegséggel kezelik!http://www.life.hu/drlife/20160930-selena-gomez-egy-rehabilitacios-intezetben-gyogyul-a-sztar-ezert-tunt-el.html"Igen, öngyilkos akartam lenni" - Kétszer is végezni akart magával Nótár Maryhttp://www.life.hu/drlife/20160930-notar-mary-mulatos-enekesno-bevallotta-hogy-ketszer-is-vegezni-akart-magaval.htmlNyomott a hangulatod? 5 tipp, amivel felvidíthatod magadhttp://www.life.hu/drlife/20160927-tippek-amivel-felvidithatod-magad-ha-rossz-a-hangulatod.html




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.