Legyőzte a HIV vírust egy 44 éves férfi

Forrás: Dreamstime -
HIV-teszt vírus HIV-fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szociális munkásként dolgozó férfi szervezetéből egy új módszerrel sikerült kiűzni a vírust. 

Állítólag egy kísérleti terápiás módszernek köszönhető, hogy egy Londonban élő, 44 éves szociális munkás szervezetéből brit kutatók eltüntették a vírust - írja az Origo.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

Ezzel azonban még közel sincs megoldva a probléma, a kutatók ugyanis jól tudják, nagyon sok idő kell még ahhoz, hogy az eljárást valóban alkalmazni lehessen a pácienseken. Az egész terápia ugyanis egyelőre kísérleti stádiumban van. A következő 49 páciensnél is folynak a kísérletezések, azon személyeket pedig, akik vírusmentesnek tűnnek, 5 éven keresztül figyelik majd a tudósok, hogy lássák, biztosan eltűnt a vírus a szervezetükből.

A HIV vírus az utóbbi időben előtérbe került, több sztárról kiderült ugyanis, hogy fertőzött. A Life.hu összeszedte azokat a tévhiteket, melyeket nem árt tudni a HIV-ről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.