Súlyos anorexiával küzdött: mindössze 140 kalóriát evett naponta a tini

Forrás: Instagram/margibarbieri -
Margherita Barbieri fogyás táncos anorexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csúfolták súlya miatt, ezért brutális diétába kezdett 13 évesen Margherita Barbieri. Egy nap mindössze 140 kalóriát vett magához, anorexiával küzdött. Saját módszerével azonban sikerült meggyógyulnia a betegségből. 18 évesen már 51 kilós és boldogabb, mint valaha.

Sok kislány álma, hogy balett-táncos lesz. Ezzel Margherita Barbieri sem volt másként. A balettiskolában társai kicsúfolták "vastag" combjai miatt, majd az egyik heti értékelés során tanárai azt mondták, testalkata nem megfelelő a tánchoz. A tinédzser teljesen összetört.
Margherita elhatározta, hogy lefogy és drasztikus diétába kezdett, hogy megfeleljen az elvárásoknak. A tinédzser mindössze 140 kalóriát vett magához mindennap. Gyakran nem evett, és két napig élt egy tál zabkásán - írja a Daily Mail.

A fiatal 12 hónap alatt 25 kilót fogyott és súlyos anorexiával küzdött.

Forrás: Instagram/margibarbieri

Az anorexiás tinédzser betegsége leküzdésére kifejlesztetett egy módszert, amivel fokozatosan visszanyerte az elvesztett kilókat és kigyógyult a súlyos betegségből. Létrehozott egy több mint 200 élelmiszerből álló listát, amelyen olyan ételek szerepeltek, amiktől a betegsége alatt ő is irtózott (például: vaj vagy csokoládé) és

elkezdte beépíteni a kalóriadús ételeket az étkezésébe.

Fokozatosan, minden nap kipipálta azokat az ételeket, amiket megevett és minden kóstoló után megengedte magának, hogy egyen belőlük. Margherita a lapnak elmondta: "Mikor 25 kilót fogytam egy évben, eljutottam arra pontra, hogy azt mondták, a terápiához is túl sovány vagyok, elkezdtem gyűlölni magam. Tudtam, hogy változtatnom kell.

Forrás: Instagram/margibarbieri

Összeállítottam a listát és elkezdtem minden ételt szép sorban kipipálni és lassan elkezdtek felkúszni rám a kilók. Közben elkezdtem tisztelni és megszeretni a saját testemet." (...)

"A felépülés volt életem legnehezebb feladata."

Margherita már 51 kilogramm és egészségesebbnek érzi magát, mint valaha. Most az a célja, hogy felhívja a figyelmet az anorexiára a színészek és a táncosok világában, és segítsen a fiatal nőknek leküzdeni ezt a szörnyű betegséget. "Még mindig imádom a balettet, de ott hatalmas a nyomás, ezért úgy döntöttem, hogy maradok a táncnál, de más műfajban folytatom."

Kiderült: maximum ennyi ideig élhet egy emberhttp://www.life.hu/drlife/20161011-egy-ember-maximum-115-evig-elhet.htmlEgy nemrég közzétett tanulmány szerint bár az utóbbi években egyre hosszabbá vált az emberek várható élettartama, a mostani tendenciát nézve nem valószínű, hogy bárki is tovább élne, mint 115 év. Dr. Life--John Travolta lánya gondokkal küzd: túlsúly és depresszióhttp://www.life.hu/drlife/20161014-john-travolta-lanya-ella-bleu-travolta-tulsullyal-es-depresszioval-kuzd.htmlJohn Travolta és Kelly Preston lánya, ha teheti, messziről elkerüli a nyilvánosságot, de még a társaságot is. Befelé forduló lett, főként az utóbbi időben, ráadásul túlsúllyal is küzd. Dr. Life--Véget akart vetni az életének a Harry Potter-filmek sztárja, Devon Murrayhttp://www.life.hu/drlife/20161014-a-harry-potter-sztarja-devon-murray-depressziorol-es-ongyilkos-gondolatokrol-meselt.htmlA Harry Potter-filmek színésze, Devon Murray a Lelki Egészség világnapja alkalmából mesélt depressziós időszakáról. Dr. LifeOrigoTöbb mint 30 kilót hízott Janet Jackson a terhessége alatthttp://www.life.hu/drlife/20161014-tobb-mint-30-kilot-hizott-terhessege-alatt-janet-jackson.htmlMindenki elájult, amikor kiderült, hogy a most 50 éves Janet Jackson gyermeket vár. Az énekesnő első csemetéjét hordja a szíve alatt, kora miatt már önmagában veszélyes a terhessége, de még inkább azzá vált Janet súlygyarapodásával. Dr. Life--Ritka betegségtől szenved Puskás Peti http://www.life.hu/drlife/20161014-puskas-peti-betegseg-a-zenesz-gyermekkora-ota-kuzd-a-korral.htmlA népszerű énekes sosem szégyellte, hogy vannak bőrproblémái. Most az is kiderült, hogy miért. Dr. Life--Ő a világ legmagasabb lánya: döbbenetes fotók! http://www.life.hu/drlife/20161013-legmagasabb-lany-a-vilagon-a-19-eves-lany-toloszek-nelkul-nagyon-nehezen-mozog.htmlRumeysa Gelgi 213 centiméter magas. A szúrós pillantásokhoz már hozászokott, a magasságával sosem fog kibékülni. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.