A nők ma már ugyanannyit isznak, mint a férfiak

kocsma alkoholizmus társadalom alkohol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ausztrál University of New South Wales munkatársainak friss kutatásából kiderül, a korábbi évtizedekkel ellentétben, a nők ma már ugyanannyit isznak, mint a férfiak.

A történelem során inkább a férfiak ittak több szeszt, mint a nők, az elmúlt években azonban nincs jelentős különbség a férfiak és a nők szeszfogyasztási szokásai között. A szakemberek több mint 4 millió ember adatait vizsgálták, akik 68 különböző kutatásban vettek részt a világ minden részén. Ezek a tanulmányok 1980 és 2014 között születtek, maguk az az adatok pedig az 1948 és a 2014 közötti időszakból származnak. Olyan résztvevők is vannak, akik 1891-ben jöttek a világra.

„Ezekből az adatokból kiderül, hogy már nem gondolhatunk úgy az alkoholra és az alkohollal összefüggésbe hozható problémákra, hogy kizárólag a férfiakat érinti. Három téma állt érdeklődésünk fókuszában: az alkoholfogyasztás, a túlzásba vitt alkoholfogyasztás, illetve az utóbbihoz köthető egészségügyi és társadalmi problémák" – mondja a kutatást vezető Tim Slade.

Kiderült, hogy az 1891 és 1910 között született férfiak kétszer nagyobb valószínűséggel ittak szeszt, mint nőnemű kortársaik. Ugyanakkor az 1991 és 2000 között születettek ugyanolyan valószínűséggel isznak nemtől függetlenül.

A szakemberek nem tudják pontosan, miért isznak többet a nők, de valószínűleg arról lehet szó, hogy az italozás elfogadottabbá vált, és a nők is beülhetnek akár a kocsmákba.

Imádsz szelfiket nézegetni? Ez lehet az oka a pszichológusok szerinthttp://www.life.hu/drlife/20161105-minel-gyakrabban-nezegetik-az-emberek-a-sajat-vagy-masok-profilkepeit-annal-kisebb-az-onbecsulesuk.htmlMinél gyakrabban nézegetik az emberek a saját vagy mások profilképeit, annál kisebb az önbecsülésük és az élettel való elégedettségük, állítják pszichológusok. A közösségi médiában ez a nézegető attitűd arról szól, hogy nem vesznek részt a megosztásokban, csak csendes megfigyelőként vannak jelen. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy ennek kevéssé van hatása az emberek önképére, de a Penn State kutatói ennek a szöges ellentétét találták.Dr. Life--Terhesen is dohányzik Nótár Mary: így magyarázzahttp://www.life.hu/drlife/20161105-terhesen-is-dohanyzik-notar-mary-enekesno.htmlAz utóbbi napokban arról is szóltak a hírek, hogy Nótár Mary aggódik babájáért. Időközben kiderült, az énekesnő a benne növekvő élet ellenére cigarettázik. Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huÁrulkodik az egészségedről a székleted! - Ez a normális, ez a kóroshttp://www.life.hu/drlife/20161101-erdemes-odafigyelni-a-belmozgasra-es-a-szeklet-szinere-hiszen-mindez-rengeteget-elarul-altalanos.htmlÉrdemes odafigyelni a bélmozgásra és a széklet színére, hiszen mindez rengeteget elárul általános egészségi állapotunkról.Dr. LifeThinkstockEgy éve nem használ dezodort, és a hónalját sem szőrteleníti a lányhttp://www.life.hu/drlife/20161031-a-22-eves-hawaii-lany-tavaly-oktober-ota-sem-golyos-dezodort-sem-sprayt-nem-hasznal.htmlA Hawaiin élő Elyse Brautigam úgy döntött, lemond a dezodorokról, és egészséges életmódja segítségével eléri, hogy a mesterséges izzadásgátlók nélkül se legyen büdös. A 22 éves lány rendszeresen jár edzőterembe, és szembemenve a trenddel, a hónalját sem borotválja. Dr. LifeOrigoEzt árulják el rólad az ujjaid! Kezeket elő, teszteld!http://www.life.hu/drlife/20161022-a-mutato-es-a-gyurusujj-osszehasonlitasabol-kiderul-hogy-hajlamosak-vagyunk-e-a-szorongasra-a.htmlA mutató- és a gyűrűsujj összehasonlításából kiderül, hogy hajlamosak vagyunk-e a szorongásra, a depresszióra, vagy éppen jó sportoló válna-e belőlünk - állítják egyes idegtudósok. Dr. Life--Mínusz 40 kiló - Lógó bőre keseríti meg Lagzi Lajcsi életéthttp://www.life.hu/drlife/20161023-lagzi-lajcsi-40-kilot-fogyott-log-a-bore.htmlSállal próbálja elrejteni lógó tokáját a zenész. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.