Meghalt a kisfiú, akinek a testén lógott a feje

halál műtét Mahendra Ahirwar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 13 éves indiai fiúnak szörnyű élete volt, ugyanis a feje a testére lógott. Fejjel lefelé látta a világot, de egy angol nő, Julie Jones összegyűjtötte neki a műtéthez szükséges összeget. Sajnos azonban csak 8 hónapig tudott teljes életet élni Mahendra Ahirwar.

A 13 éves kisfiú egy ritka genetikai rendellenesség miatt élt szörnyű életet: a nyaka olyan gyenge volt, hogy nem tudta megtartani a fejét, ezért az folyton a testén lógott. Az évekig tartó szenvedés után azonban egy angol nő, Julie Jones összegyűjtötte számára a műtéthez szükséges pénzt, hogy teljes életet élhessen. A beavatkozást elvégezték, Mahendra Ahirwar operációja jól sikerül, bár a szülei aggódtak, hogy elveszítik a gyermeküket, sajnos igazuk lett.

Meghalt a kisfiú, akinek a testén lógott a feje, Mahendra Ahirwar Forrás: Youtube / The Boy Who Sees Upside Down documentary

Édesanyja tájékoztatta a helyi médiát a kisfia halálhíréről, amin Mahendra Ahirwar orvosa teljesen ledöbbent. Dr. Rajagopalan Krishnan azt nyilatkozta, csak arra tud gondolni, hogy a megnagyobbodott tüdeje és szíve okozhatta a gyermek halálát. "Gyakran nincsenek figyelmeztető jelek ilyen esetekben" - mondta az orvos a Daily Mailnek. "Ő volt a legbátrabb gyerek, akit valaha láttam, mióta visszatértem Indiába, pedig rengeteg deformitással találkoztam az életem során" - tette hozzá a doktor. Azt is elmondta, szerinte most biztosan szörnyen szenvednek azok, akik segítettek a gyerek felépülésében, akinek a mosolya fényesebb volt, mint a nap, miután megoperálták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.