13 év és 6 műtét után végre új arcot kapott a bosnyák kisfiú, Stefan Savic

műtét plasztika Dr. Life beavatkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 17 éves fiú arcának bal fele egy ritka születési rendellenesség miatt eldeformálódott. Most azonban végre úgy néz ki, ahogy mindig is szeretett volna. 

13 év, 6 komoly operáció és egy vadidegen szívessége kellett ahhoz, hogy Stefan Savic őszintén tudjon mosolyogni. Az orvosoknak mellett egy férfinek is sokat köszönhet a fiú: az egykori törzsőrmesternek, a 46 éves Wayne Ingramnak is hálával tartozik - írja a Mirror.

Az egykori katona ugyanis közel 50 millió forintot adományozott a fiúnak a műtétekre, még 2003-ban.

Ha nem műtik meg, hamarosan megvakult volna (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

A férfi ott volt akkor is, amikor Stefan arcáról leszedték az utolsó kötéseket a műtétek után.
"Végre jól nézek ki, van igazi orrom! Csak az jár a fejemben, mennyire hálás vagyok az orvosoknak, Wayne-nek, és a szüleimnek, hogy sosem adták fel"
- vallotta Stefan, aki tudja, hogy új arcával együtt új életet is kapott.

A katona azért is segített a fiún, mert ő maga is születési rendellenességtől szenvedett, és amikor találkozott a fiú apjával, aki segítséget kért tőle. Nem volt kérdés,hogy támogatja a fiatalt, akinek 4 évesen nem volt orra sem, és a látásával is gondok voltak. Ha nem műtik meg, hamarosan megvakult volna. Wanye azonban 13 éven át fizette a fiú műtétjeit, amikor csak tudott, ott volt vele, és azóta is komolyan támogatja a Stefanhoz hasonló gyerekek műtéteit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.