A haldokló nőnek gyerekkori szerelme segít teljesíteni a bakancslistáját

Forrás: Instagram/ Emmy Coates -
haldoklás rák bakancslista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekkorában ismerkedett meg Emmy Collett és Jake Coates; már 11 évesen szerelmesek voltak egymásba. Ugyan az egyetem egy időre szétválasztotta őket, de a sors úgy hozta, hogy később ismét összetalálkoztak. Történetük azonban szomorú fordulatot vett: kiderült, hogy a nő gyógyíthatatlan beteg!

Emmy Collett és Jake Coates gyerekkorukban szerettek egymásba, 11 éves koruktól egészen a gimnázium végéig kitartottak egymás mellett, az egyetem azonban szétválasztotta őket. Másféle irányt vett az életük: Jake Ausztráliában élt, Emmy pedig általános iskolai tanár lett, és eldöntötte, felkészül egy maratonra.

17 years old. Florida. T-shirts. #priceless

Emmy Coates (@emmycoates_16) által közzétett fénykép,

Emmy folyton fáradt volt az edzések után, szörnyű fáradtság gyötörte, ezért abbahagyta az edzést. Később állandó hasmenése lett, gyomorfájdalmai voltak, szűnni nem akaró aranyér kínozta. Az orvosok a stresszre fogták a tüneteket, amik egyre csak rosszabbak és rosszabbak lettek. Ekkor a semmiből kapott egy e-mailt Emmy gyerekkori szerelmétől, azonban nem válaszolt rá, mert éppen mással találkozgatott. Miután újra szabaddá vált, első dolga volt, hogy írjon Jake-nek, aki még mindig szeretett volna vele találkozni.

"A repülőtéren vártam rá, és a karjaiba futottam. Az érzelmeim újra feltörtek. Szerettem. Mindig is őt szerettem"

- mesélt találkozásukról Emmy. A kapcsolatukat ezután ott folytatták, ahol évekkel korábban abbahagyták, de a nő állapota nem javult. Az izzadás és a rosszullétek mellé még csomók is megjelentek a nyakán. Az orvosa rögtön kórházba küldte, ahol sürgős biopsziát végeztek el rajta. Kiderült, hogy Emmynek medulláris pajzsmirigyrákja van.

A haldokló nőnek gyerekkori szerelme segít teljesíteni a bakancslistáját Forrás: Instagram/ Emmy Coates

A hír mindkettőjüket sokkolta, de már lefoglaltak korábban egy nyaralást a Fülöp-szigetekre Jake születésnapjára, amit nem akartak kihagyni. Az utazás előtti este azonban a nő borzasztó fájdalomra ébredt: alig kapott levegőt és úgy érezte, beszakadt a mellkasa. A CT kimutatta, hogy a rák már szinte minden szervére átterjed: tüdejére, a gerincére, a májára és a csontjaira.

A mellkasi fájdalmát pedig egy repedt borda okozta, ami szintén a rák miatt következett be.

"Attól tartok, hogy ez gyógyíthatatlan"

- mondta az orvosa a nőnek, aki sokkot kapott. A barátja próbálta bíztatni őt, hogy minden rendben lesz, de nagyon meg volt rémülve. "

Másnap reggel Jake hozott nekem az ágyba egy csésze teát, és átnyújtott nekem egy dobozt. Egy gyémántgyűrű volt benne"

- mesélte lánykérése történetét Emmy, aki természetesen igent mondott. Ezután döntötte el, hogy sok dolgot ki akar még próbálni az életében, amit szerelmének kezdettel sorolni, aki mindent papírra vetett.

  • Coldplay koncert
  • Tetoválás
  • Tea a Ritzben
  • Férjhez menni
  • Egy kölyökkutya
  • Csók az Eiffel-torony tetején
  • Filmpremierre menni
  • Szerepelni a tévében
  • Hőlégballonnal repülni

A többi között ezek szerepelnek Emmy bakancslistáján, amiből már az első öt pontot teljesítették is. Közben eldöntötték, hogy pénzt gyűjtenek annak a kórháznak, ahol a nő a kezeléseket kapja, valamint azt is, hogy tandemkerékpárral letekernek 2000 kilométert.

Emmy tablettás kemoterápiát kap, hogy teljes életet élhessen, és saját bevallása szerint nagyon boldog. "Akár hiszed, akár nem, boldogabb vagyok, mint valaha. A szerelem a legjobb gyógyszer" - mondta a nő a Mirrornak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.