Túl sok ananász fogyasztása miatt rendellenességgel született a gyereke

Forrás: Thinkstock -
rendellenesség ananász gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Álmában sem gondolta volna Suzanne Burt, hogy a gyermeke életét veszélyezteti, valahányszor harap egy falatot az ananászból. Elég gyakran ette ezt a gyümölcsöt terhessége alatt, mert szerette és kívánta is. Ez azonban ahhoz vezetett, hogy kislány életveszélyes rendellenességgel jött a világra.

Folyamatosan ananászt evett a várandóssága alatt Suzanne Burt, aki imádta ennek az egzotikus gyümölcsnek az ízét. Azt azonban még csak nem is sejtette, mit okoz ezzel a gyermekének. Az anya saját magát hibáztatja a történtekért, ugyanis ananászmániája miatt nagyon veszélyes rendellenességgel látott napvilágot a gyermeke.

A sok ananász okozta kislánya betegségét - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Az orvosok megállapították, hogy Suzanne kislánya nem fejlődik rendesen az anyaméhben: belei ugyanis a testén kívül voltak. Nem tudható pontosan, hogy mi okozza ezt az állapotot, de gyakori azoknál az anyáknál, akik isznak, drogoznak, vagy sokat dohányoznak a terhesség alatt. Suzanne azonban egyik csoportba sem tartozott, mivel vegetáriánus és egészségfanatikus volt. Elhatározta azonban, hogy kideríti, mivel okozott ekkora gondot gyermekének. Az anya állítja, hogy az ananászra permetezett növényvédő szer, az atrazin okozta gyermekénél a rendellenességet.

Majdnem a gyermek életébe került Forrás: AFP/Frederick Florin

A nő 8 héttel hamarabb hozta világra kislányát a betegség miatt, akire nagyon sok műtét várt. Napokig műanyag zacskóval védték a kisbaba testén kívül kifejlődött beleit, és nagyon sok megpróbáltatáson kellett keresztülmennie. Vérmérgezést is kapott, és volt olyan pillanat, amikor azt hitték, nem éli túl. Szerencsére már hazamehettek, a baba és a mama is jól van, de szeretné elérni, hogy betiltsák ennek a növényvédő szernek a használatát - írja a Daily Record.

Rhys Williams szörnyű genetikai rendellenességgel küzd (18+)http://www.life.hu/drlife/20161125-rhys-williams-bore-egyetlen-erintestol-levalik-egy-genetikai-rendellenesseg-miatt.htmlA 11 éves kisfiú szörnyű bőrelváltozásban szenved: a legkisebb érintéstől is leválik bőre a testéről. A gyógyíthatatlan genetikai rendellenesség miatt tolószékben ül a gyermek és egész testét gézlapokkal kell betekerni. Dr. Life--Kanye West nem hagyhatja el a kórházathttp://www.life.hu/drlife/20161124-kanye-west-zenesznek-meg-mindig-korhazban-kell-maradnia.htmlMég mindig nem hagyhatja el a kórházat a rapper Kanye West, aki vélhetően túlhajszoltság miatt került kórházba. Dr. Life--Szabó Zsófi őszintén vallott súlyos betegségérőlhttp://www.life.hu/drlife/20161125-szabo-zsofi-musorvezeto-inzulinrezisztenciaval-kuzd-betegsegerol-vallott.htmlNemrég ment férjhez, mégis egy komoly betegség árnyékolja be Szabó Zsófi mindennapjait. Az RTL Klub csinos sztárjának élete ugyanis másfél hónapja teljesen megváltozott. Kiderült, már évek óta lappang benne a betegség, amiről eddig mit sem tudott. Dr. Life--Újabb komoly műtéten kell átesnie Kulcsár Edinánakhttp://www.life.hu/drlife/20161124-kulcsar-edina-ujabb-komoly-muteten-esik-at.htmlNyáron már ráijesztett rajongóira Kulcsár Edina, akkor is átesett egy beavatkozáson, de a műtétek sora úgy tűnik még nem ért véget. Ismét komoly operáción kell átesnie a sztárnak, de a párja természetesen most is mellette van. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoMellhelyreállítás házilag, fájdalom nélkül?http://www.life.hu/drlife/20161122-mellhelyreallitas-hazilag-egy-eszkoz-segitsegevel.htmlA legfrissebb hírek szerint már tesztelik azt az eszközt, amely kiválthatja a mellrákkal operált nők helyreállító műtét előtti orvosi látogatásait és az ott kapott fájdalmas injekciókat, amelyekkel felkészítik a bőr szöveteit az implantátum befogadására. Dr. Life--Megdöbbentő: 6000 tumorral a testén él egy nőhttp://www.life.hu/drlife/20161124-6000-tumor-van-a-sulyos-betegseggel-kuzdo-no-testen.htmlAz amerikai asszony elképesztő betegséggel él együtt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.