Hős: Az orvosok már lemondtak róla, de a kisfiú még mindig küzd

betegség kisfiú emésztőrendszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zsombornak a speciális betegsége miatt mindössze hónapokat jósoltak az orvosok, ő ennek ellenére, már lassan 10 éves, és mindennap küzd az életéért. 

A kisfiú egészségesen született, az orvosok annyit vettek észre, hogy kissé nehezebben táplálkozik, illetve, hogy feltűnően fel van puffadva.

Zsombi később már székrekedéssel küzdött, és hiába próbáltak ki mindent a szülők, a hasa egyre csak puffadt, a végtagjai pedig vékonyodtak. Mire Zsombi 9 hónapos lett, már egyre gyakrabban hányt, ezért Budapestre szállították további kezelésre. Állapota javult, ezért hazaengedték.

Az orvosok már lemondtak róla, de a kisfiú még mindig küzd (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

2008 áprilisában azonban újra kezdődtek a hányások, amit először vírusnak néztek, de mivel Zsombi hasa egyre csak nőtt, ezért rohammentővel szállították Pestre, hogy bélzáródás gyanújával megműtsék. Ez sem segített, így tulajdonképpen senki nem tudta, hogy mi a kisfiú valódi diagnózisa.

18 hónapos korában szembesítették a családot azzal, hogy a kicsi meg fog halni.

"Tudom, hogy nagyon nehéz ilyet mondani egy anyának, de ne ragaszkodjon a fiához, mert nem fog sokáig élni és gyakorlatilag hónapjai vannak hátra az életéből. Azóta eltelt 8 év"

- idézte vissza az orvos szavait a család.

A betegségét végül Svájcban/Svédországban állapították meg. Hivatalosan intestinalis myopathiának hívják, amely egy genetikai betegség. A bélrendszer simaizomzatát támadja, lelassítja a bélmozgást, és idővel csak egyre súlyosbodik. Sem operációval, sem más kezeléssel nem gyógyítható. - írta meg a Reset.hu

A szakemberek sem tudják, hogy a fiú állapotában miért áll be időnként javulás, de szerencsére még mindig él, és továbbra is küzd azért, hogy ez így maradjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.