Nico Rosberg Jean Todt Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Schumacher család nemrégiben megalapította a Keep Fighting Díjat, amelyet hétfőn adtak át először Düsseldorfban. Az eseményen Jean Todt és Nico Rosberg is elismerően beszélt a hétszeres világbajnok karrierjéről.

Vanessa Low paralimpikon vehette át először a Schumacher család által alapított díjat, amelyet Jean Todt, a hétszeres világbajnok egykori csapatfőnöke nyújtott át, a beszédet pedig a friss világbajok, Nico Rosberg tartotta -tájékoztat a Zeit.de. A német pilóta elismerően nyilatkozott honfitársáról és volt csapattársáról, Todttal együtt pedig felidézték az együtt töltött F1-es időket. "Mindig arról kérdeznek az emberek, hogy van Schumacher. Osztozom a sorsában, ez a díj egy csodálatos dolog" - kezdte a beszédet Rosberg.

Michael Schumacher és Nico Rosberg Forrás: AFP/Saeed Khan

A 2016-os év világbajnoka úgy érzi, tavalyi sikeréhez nagyban hozzájárult az a munka, amit Schumacher végzett a Mercedesnél, hiszen rengeteget tanult tőle. „Nagyon örömteli és egyben óriási kihívás volt ellene versenyezni. Hatalmas nyomást jelent egy ilyen erős csapattárs" - láttam, hogy miért lett hétszeres világbajnok. "A beállítottsága, a küzdőszelleme, ahogyan az egész csapatot vitte... Ez inspirált és motivált engem. Nagy része van abban, hogy én ma világbajnokként állhatok itt."

Todt úgy érzi, a Ferrarinál megélt hullámvölgyek hozzásegítették ahhoz, hogy Schumacherrel igazi barátokká váljanak. A francia szakember elmondta azt is, a német bajnok karrierje során végig küzdött, ahogyan azt most, a balesete után is teszi. "Hihetetlen időt töltöttünk együtt, jó és rossz időket" - mondta Todt. "Minél nehezebbek ezek az időszakok, annál inkább emlékszik rájuk az ember. Mindig professzionális, részletorientált volt karrierje során, és soha, semmit nem vett magának értetődőnek. Néha az embernek kételkednie kell, kezelni a stresszt és a feszültséget, de ezzel egy időben biztosítani, hogy a legnagyobb erőfeszítést nyújtsa és a legmagasabb szintet elérje."

Michael Schumacher 2006-ban Forrás: AFP/Jose Luis Roca

A Ferrari volt csapatfőnöke hozzátette, Schumacher megosztó személyiség, azonban sokan, sokszor félreértették őt, hiszen igazából egy félénk ember. "Valamilyen mértékben félénk, szóval korábban néhányan azt hitték, hogy arrogáns. Azonban nem ez a helyzet. Ő egy fantasztikus ember. Mindig küzdött, és ebben a pillanatban is ezt teszi" - zárta Todt.

Ezt üzente Verstappen Schumachernekhttp://www.life.hu/news/20170123-verstappen-tanacsot-adott-mick-schumachernek.htmlMick Schumacher édesapja nyomdokaiba szeretne lépni, F1-es versenyző akar lenni. Ehhez kapott néhány jó tanácsot Verstappentől. NewsAFPMegszólalt Michael Schumacher korábbi menedzsere: "Ideje tiszta vizet önteni a pohárba"http://www.life.hu/news/20170119-megszolalt-michael-schumacher-korabbi-menedzsere-willi-weber.htmlTöbb mint három éve szenvedett szörnyű balesetet Michael Schumacher: síelés közben elesett, és súlyosan megsérült a koponyája. Sajnos az állapotáról azóta sem tudunk sokat... NewsAFPÚjabb csapás Michael Schumachernek: magára hagyták a pilótát!http://www.life.hu/news/20170115-michael-schumachertol-elpartoltak-a-tamogatoi.htmlSzomorú hír érkezett Schumiról. Egyre kevesebben tartanak ki ugyanis a Forma-1-es legenda mellett. News--Michael Schumacher elképesztő elismerésben részesülthttp://www.life.hu/news/20170109-elismerest-szavaztak-meg-michael-schumachernek.htmlHiába fekszik tehetetlenül már 3 éve a híres Forma-1-es pilóta, az emberek nem feledkeztek meg róla. Több mint 177 ezer szavazat alapján részesült most komoly elismerésben Michael Schumacher. NewsAFPMichael Schumacher ma 48 éveshttp://www.life.hu/news/20170103-ma-48-eves-michael-schumacher.htmlMa 48 éves Michael Schumacher, a hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta. Sajnos azonban nincs oka a családnak az ünneplésre, a sportoló állapota továbbra sem javul. NewsAFPNagy dolog előtt áll Michael Schumacher – Versenytársa is szorít értehttp://www.life.hu/sztarok/20170103-nagy-dolog-elott-all-michael-schumacher-mika-h-kkinen-levele.htmlA német Bild magazin kezdeményezte, hogy öt férfi és öt női sportoló közül válasszanak ki az olvasók egyet-egyet, aki bekerülhet a német sporthírességek csarnokába. Schumacher is a jelöltek között van. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.