Sikeresen megműtötték a 10 éves faember-szindrómás kislányt

Forrás: Northfoto -
operáció betegség faember kislány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ő volt az első és eddig egyetlen faember-szindrómával élő kislány, de talán sikerül végleg megszabadulnia a betegség okozta kellemetlenségektől.

Shahana születése óta szenved a "faember-szindrómaként" eterjedt bőrbetegségtől. A 10 éves kislány gyógyítását egy orvosi teamre bízták, akik műtéti úton távolították el a lány bőrkinövéseit.

Shahana arcát többé nem borítják csúnya kinövések Forrás: Northfoto

Az operáció sikeresnek bizonyult, Shanana - akit térítésmentesen kezelnek a kórházban - pár héten belül már haza is térhet szülővárosába.

A kislány szerencsére eddig is szerető közegben élt Forrás: Northfoto

Az orvosok azonban további vizsgálatokat terveznek, hogy valóban bebizonyítsák az epidermodysplasia verruciformis nevű betegség jelenlétét Shanana szervezetében, ugyanis eddig csak férfiak fertőződtek meg a kórral, de más betegségek is okozhatnak ehhez hasonló tüneteket - írta meg a ChannelNewAsia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.